5 motive ca să mănânci goșosari zilnic

goșosari zilnic

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic

Goșosari zilnic: gogoșarul este un soi de ardei gras (Capsicum annuum). Constituie o varietate mai puțin răspândită în lume, dar frecvent întrebuințată în bucătăria românească, nutriționiștii considerându-ne pe noi, românii, norocoși pentru că în țara noastră se cultivă gogoșari. Gogoșarul are avantajul de a fi foarte cărnos și zemos, având o coajă subțire și multă pulpă. Este mai hrănitor și mai plin de nutrienți decât ardeiul. Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iată câteva motive pentru care ar trebui să-i incluzi în alimentaţie. El este bogat nutritiv, oferind organismului cantități semnificative de vitamina C, de vitamina A, de vitamina B6, de betacaroten, de vitamina K, de fosfor, de calciu, de tiamină, de acid folic, de magneziu, de cupru și fiind o sursă foarte bună de fibre.

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic: Studii recente au arătat că gogoşarii activează procesul de încălzire a organismului şi măresc rata metabolică, iar asta te ajută să arzi mai multe calorii, deci să slăbeşti.

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic: De asemenea, gogoşarii sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic: Conţin o cantitate impresionantă de vitamina C pe care ar trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului. Aşa că ar fi bine să combini gogoşarii cu surse naturale de fier.

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic: Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care ajută la o bună vedere, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului.

5 motive ca să mănânci goșosari zilnic: Gogoşarii roşii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cancer de prostată şi pulmonar.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole