Ţi-e foame mereu? Ce probleme de sănătate ai putea avea

foame mereu doftoria

Foame mereu? Ce probleme de sănătate ai putea avea

Apetitul este o reacție normală a orgnismului atunci când nu mai are suficiente resrse pentru a te susține în activitățile tale, însă un apetit crescut în unele cazuri poate fi un răspuns fiziologic normal la copiii aflați în perioada de creștere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbărilor hormonale cauzate de menstruație. Dacă nu te regăsești în niciuna dintre situațiile expuse mai sus, atunci senzația constantă de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul să reacționeze la o perioadă stresantă, sau depresiei ori anxietății.

Hipertiroidia, hormonii tiroidieni

Treuie precizat faptul că, tiroida este o glandă situată în zona gâtului, care la rândul său este responsabilă mai ales de producerea hormonilor necesari bunei funcționări a organismului tău. În cazul în care această glandă începe și secretă o cantitate prea mare de hormoni, organismul se va confrunta cu o serie de dereglări. Astfel că cele mai întâlnite simptome ale acestei afecțiuni sunt sunt pulsul accelerat, senzația de neliniște, transpirația excesivă, bineînțeles apetitul crescut și la fel ca în cazul diabetului, setea exacerbată.

Hipoglicemia

Deși se crede că hipoglicemia apare doar la persoanele care suferă de diabet, aceasta poate fi simptomul mai multor afecțiuni. Și astfel deschidem lista cu afecțiuni precum hepatita, afecțiuni ale rinichilor sau probleme cu glandele suprarenale sau cu glanda pituitară. În cazul sever al unui episod de hipoglicemie, te poți confrunta cu simptome precum imposibilitatea de a articula bine cuvintele, de a merge drept, de a vedea bine. De asemena pot apărea frisoanele, transpirația sau starea de leșin.

Diabetul zaharat

Zahărul odată ajung în organism se transformă în glucoză. Aceasta este rapid transportată către celule și se tranformă ulterior în energie. Dacă apar modificări la nivelul pancreasului sau în procesele metabolice și zahărul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerată de instalarea diabetului zaharat. Astfe, organismul în încercarea sa de a-ș autoregla nivelul de zahăr din sânge va transmite semnale că nu are suficient combustibil. Cum ai observa că te confrunți cu acest simptom nu ezita să mergi la medicul specialist, depistată în stadiul incipient este mult mai ușor de ținut în frâu.