Ficat cu probleme: 8 tratamente naturiste cu plante care ajută ficatul

ficat cu probleme

Ficat cu probleme: 8 tratamente naturiste cu plante care ajută ficatul

Tratamente naturiste pentru ficat:

Ficat cu probleme: 1. Rostopasca

Având proprietăți antivirale, rostopasca vine în ajutorul suferinzilor infectați cu virusurile hepatice. Extractul din plantă este folosit și în fabricarea unor medicamente destinate bolilor de ficat. Prepară o infuzie din o jumătate de linguriță de plantă uscată la 1 cană cu apă clocotită. Bea acest ceai dimineața, în cure de 7-10 zile pe lună. Doza indicată nu trebuie depăşită, deoarece planta conţine alcaloizi care pot deveni toxici dacă sunt administraţi în cantitate mare.

Ficat cu probleme: 2. Pelinul

Substanţele amare din pelin sunt benefice în tratarea ficatului suprasolicitat din pricina alimentaţiei nesănătoase şi a consumului de alcool. Infuzia de pelin stimulează funcţiile hepatice şi ajută la eliminarea toxinelor. O prepari din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni pe zi, într-o cură de 7 zile.

Ficat cu probleme: 3. Armurariul

Planta conţine flavonoide care au rolul de a stimula sinteza proteinelor şi de a ajuta la formarea celulelor hepatice noi. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de seminţe de armurariu măcinate recent la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni de infuzie pe zi, dimineaţa şi seara, 2 săptămâni la rând. Cura se poate relua după o pauză de 10 zile.

Ficat cu probleme: 4. Cimbrişorul

Planta are acţiune antiseptică, hepatoprotectoare şi ajută la ameliorarea stării de funcţionare a ficatului. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni pe zi, după mesele principale.

Alte tratamente cu plante pentru ficat:

Ficat cu probleme: 5. Schinelul

Schinelul este o plantă medicinală care stimulează secreţiile gastrice, are efect tonic, depurativ, stimulează pofta de mâncare, este antiseptic şi cicatrizant. Poate fi utilizată în bolile de ficat şi în afecţiunile digestive. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Bea din ea câte o jumătate de cană de 2-3 ori pe zi, în special în perioadele de pauză de tratament cu alte plante medicinale.

Ficat cu probleme: 6. Busuiocul

Tot pentru hepatită este indicată și cura cu busuioc, care poate fi ținută în câteva luni. Prepară o infuzie din 1 linguriță de frunze la 250 ml de apă fiartă. Bea 3 căni pe zi, după mesele principale. Ceaiul de busuioc conține substanțe numite cetone, care ajută la procesul de metabolizare a unor toxine provenite din alimentație, cum sunt grăsimile și prăjelile și crește totodată sinteza enzimei care distruge alcoolul consumat.

Ficat cu probleme: 7. Păpădia

Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos şi pentru un bun sistem digestiv. Păpădia este un purificator natural, care ajută la menținerea sub control a colesterolului. Substanțele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului și a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, planta are rolul de a proteja celulele hepatice, având efect tonic asupra ficatului. Prepară o infuzie dintr-o mână de plantă la 1 litru de apă fiartă și bea ceaiul de 2 ori pe zi.

Ficat cu probleme: 8. Isopul

Datorită efectului tonic și proprietăților antiseptice, isopul ajută la eliminarea grăsimilor din ficat și ușurează procesul de metabolizare a alimentelor. Poți prepara o infuzie din 2 lingurițe de plantă la 250 ml de apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi. De asemenea, planta mai poate fi administrată și sub formă de pulbere. Un vârf de cuțit de pulbere de isop înghițit cu apă de 3 ori pe zi este suficient pentru a ajuta în procesul de regenerare al ficatului.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre ficat:

15 simptome date de organism dacă ai probleme cu ficatul

10 semne că ficatul tău are nevoie de detoxifiere

10 alimente pentru detoxifierea ficatului în mod natural