Fasolea Albă – Cannellini: 9 beneficii de sănătate

Fasolea Albă - Cannellini doftoria

Fasolea Albă – Cannellini

Boabele de fasole Cannelini sunt cunoscute sub numele de fasole albă. Fasolea albă în formă de rinichi este disponibilă pe tot parcursul anului. Este un plus minunat si ieftin pentru multe feluri de mâncare. Fasolea este bună în feluri de mâncare ușoară pentru abilitatea de a absorbi bine alte condimente și arome.

1. Proteine:

Fasolea Cannellini este una dintre cele mai ieftine surse de proteine. Conținutul de proteine ​​din fasole este comparabil cu cel al laptelui și al produselor din carne. O jumătate de ceașcă vă oferă 8 grame de proteine. Când este combinat cu alte legume, este un depozit de nutrienți. Pe măsură ce fasolea durează mult timp pentru gătit, nu contează dacă le alegeți în stare proaspătă sau salvați o cutie pentru o utilizare ulterioară.

2. Fibre:

Fasolea contine ambele fibre insolubile si solubile, care oferă multe beneficii pentru sănătate. Conținutul de nutrienți la 200 de grame de fasole cannellini fiartă poate completa un procent de 50% din consumul zilnic recomandat de fibre dietetice. În timp ce fibrele insolubile ajută la prevenirea problemelor digestive precum sindromul intestinului iritabil; fibrele solubile elimină toxinele din organism prin legarea colesterolului conținut de bilă.

3. Energie stabilă:

Acestea asigură o energie stabilă pe parcursul zilei datorită conținutului de fibre solubile. Energia este consumată lent, ceea ce duce la echilibrul zahărului din sânge. Cercetătorii au descoperit că diabetici care au consumat mai multe fibre au putut să-și controleze nivelul de colesterol. Ei au subliniat faptul că, creșterea conținutului de fibre a avut efecte mai benefice decât reducerea zahărului în dieta pacienților.

4. O inimă mai sănătoasă:

Fasolea ajută inima să functioneze bine mai mult timp, pur și simplu, protejând-o de debutul multor boli. Fasolea este deja cunoscută pentru reducerea nivelului de colesterol, reducând astfel riscul de atac de cord. De asemenea, aceasta scade riscul bolilor cardiace coronariene, acționând împotriva componentelor adverse absorbite prin alte alimente nesănătoase. Fasolea conține folati, care scade nivelul de homocisteină din sânge.

5. Reduce riscul de cancer:

Fasolea albă are capacități mai bune de combatere a cancerului în comparație cu alte tipuri de fasole, datorită fibrei sănătoase. Ele nu numai că ajută la eliminarea toxinelor, ci reduc și mai multe riscuri pentru cancer. Ea contine fitochimice și flavonoide care diminuează creșterea celulelor canceroase. Fibrele funcționează bine pentru a preveni cancerul colorectal. Creșterea consumului de fasole albă cu 2 până la 3 porții pe săptămână este suficientă pentru a începe lupta împotriva cancerului.

6. Fluxul sanguin:

Ajută la un flux sanguin adecvat. Acest lucru se întâmplă prin furnizarea semnificativă de magneziu, care are multe funcții importante în corpul uman. Unul dintre ele este reglarea ritmului cardiac, contracția musculară și conducerea impulsului nervos. Magneziul din fasolea Cannellini este un remediu natural pentru a menține arterele sănătoase.

7. Mai mult fier:

Fasolea albă permite refacerea rezervelor de fier. Cu mai multă hemoglobină în sânge, mai mult oxigen este transportat în organism. De asemenea, fierul face parte din mai multe funcții celulare și enzime. Copiii în creștere au nevoie de mai mult fier și fasolea este cea mai bună sursă de nutriție.

8. Ajută la capacitatea cognitivă:

Fasolea vă poate face să aveti mintea ascuțită, deoarece este un furnizor bogat de tiamină (vitamina B1). Nutrientul ajută funcția celulelor creierului. Tiamina joacă un rol-cheie în producerea de acetilcolină. Acest neurotransmițător este necesar pentru memorie, iar deficiența acestuia poate duce la declinul cognitiv.

9. Nutrient:

În plus, fasolea albă oferă și alte substanțe nutritive, cum ar fi vitamina K, molibden, fosfor, calciu, cupru, mangan, potasiu. Fasolea vă oferă toate acestea pentru foarte puține calorii.