Efecte secundare mere
Acest fruct „miracol” poate provoca efecte secundare când este consumat în exces. Cu toții suntem conștienți de beneficiile pentru sănătate ale merelor. Deci, să ne concentrăm pe cealaltă parte a monedei efecte secundare ale merelor!
1. Boala cardiacă:
Ca multe alte fructe, merele au un conținut ridicat de fructoză. Această fructoză este adesea folosită pentru a produce sirop cu conținut ridicat de fructoză. Spre deosebire de glucoză, care este absorbită în toate celulele corpului pentru energie, fructoza este folosită numai în ficat. Când este în ficat, produce grăsimi numite trigliceride, care pot duce la boli de inimă. Consumul excesiv de mere poate duce, de asemenea, la exces de fructoză în organism, care poate provoca mai multe probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și obezitatea.
2. Creșterea nivelului de zahăr din sânge:
Mărul este o sursă bogată de carbohidrați sănătoși, fibre și alți nutrienți. Acești carbohidrați sunt folosiți de organism pentru combustibil. Cu toate acestea, consumul excesiv de mere împiedică corpul să ardă grăsimile. Prea multi carbohidrați pot preveni, de asemenea, scăderea în greutate. Un măr mijlociu conține 25 de carbohidrați, din care doar 5 grame sunt fibre. Acest efect secundar al mărului va duce, de asemenea, la o creștere a nivelului de zahăr din sânge.
3. Reacție alergică:
Consumul de mere poate provoca o reacție alergică la unii oameni. Dacă sunteți alergic la prune, piersici, caise, migdale și căpșuni, este cel mai probabil să fiți alergic și la mere. Este recomandat să vă consultați medicul înainte de a consuma mere dacă suferiți deja de o alergie.
4. Creșterea în greutate:
Merele sunt considerate fructe sănătoase, dar în același timp conțin și calorii și zahăr. Un măr mijlociu conține aproximativ 90-95 de calorii. Dacă consumați 5 mere medii într-o zi, veți ajunge la consumarea a 3500 de calorii într-o săptămână, ceea ce reprezintă o jumătate de kilogram de greutate corporală! Nu este o opțiune buna pentru cei care urmează o dieta săracă în carbohidrați și speră să piardă în greutate.
5. Efectele secundare ale sucului de mere:
Sucul de mere este în general considerat o băutură sănătoasă, dar și el are un set propriu de efecte secundare atunci când este consumat în exces. Consumul excesiv de suc de mere poate duce la diaree. În plus, oamenii care urmează o dieta cu suc de mere suferă adesea de dureri de cap, amețeli și oboseală. Sucul de mere îndulcit suc conține o substanță chimică numită sorbitol, care poate duce la formarea de pietre de calciu în organism.
6. Efectele dăunătoare ale semințelor de mere:
Merele au mai multe beneficii pentru sănătate, atât timp cât semințele sunt aruncate. Semințele sunt otrăvitoare prin natura lor, deoarece conțin cianuri. Consumul regulat de semințe de măr poate duce la eliberarea de cianură în stomac în timpul digestiei. Consumul unei căni de semințe de măr poate duce chiar la moarte!
7. Scăderea densității osoase:
Supradozajul de oțet de mere poate duce la scăderea nivelului de potasiu în sânge și la scăderea densității osoase. Persoanele care suferă de osteoporoză sau care iau medicamente de stimulare a potasiului ar trebui să evite consumul de oțet de mere sau să consume în doze mici.
8. Smalțul dinților slabi:
Oțetul de mere are multe beneficii potențiale pentru sănătate. Totuși, dozele excesive de oțet de mere pot provoca mai multe efecte secundare. Fiind acid, acest oțet poate slăbi smalțul dinților atunci când este consumat în formă nediluată. Este recomandabil să se dilueze în apă. Clătiți-vă gura cu apă proaspătă pentru a elimina orice urme de oțet de pe dinți.
9. Deteriorarea pielii:
Dozele mari de oțet de mere pot deteriora pielea și gâtul. După cum sa menționat mai sus, trebuie întotdeauna diluat cu apă înainte de consum pentru a evita orice deteriorare.
10. Alte efecte secundare:
Oțetul de mere poate provoca, de asemenea, simptome cum ar fi umflături, urticarie și dificultăți de respirație, precum și indigestie și arsuri la stomac.
Nu lăsa aceste efecte secundare să te sperie! Aceste fructe de culoare roșie ar trebui să fie cu siguranță o parte din dieta zilnică. Singurul lucru de care trebuie să fiți atent este cantitatea de mere pe care o consumați. Expresia este „un măr pe zi”, nu „5 mere pe zi”!