Tratamente naturiste pentru durerile articulare
Durerile articulare: intense și greu de suportat, durerile articulare pot afecta pe oricine, însă, se manifestă frecvent la vârstnici. Apar, de obicei, la nivelul genunchilor, umerilor și a coatelor.
Tratamente naturiste pentru durerile articulare:
- Durerile articulare: Cataplasme cu ceapă
Durerile reumatice şi pe cele provocate de gută pot fi ameliorate cu ajutorul cataplasmelor cu ceapă. Se toacă o ceapă, se pune între 2 bucăți de tifon, apoi se aplică pe locul dureros și se ține câteva ore. De asemenea, un bun calmant pentru durerile de articulații este și decoctul din ceapă. Se taie 3 cepe necurățate și se fierb într-un litru de apă, timp de 15 minute. Se consumă câte un pahar de decoct, de 2 ori pe zi.
- Durerile articulare: Infuzia de urzică
Frunzele de urzică sunt folosite pentru a trata simptomele dureroase de artrită, gută și reumatism. Planta ajută la reducerea inflamaţiilor articulare şi, în acelaşi timp, consolidează structura osoasă. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă, la o ceașcă de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, pe stomacul gol.
- Durerile articulare: Decoct de ghimbir
Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. Decoctul se prepară din 10 g de rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamațiilor locale, de tipul luxațiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.
- Durerile articulare: Ceai de brustur
Brusturele are în compoziție subtanțe care ajută la eliminarea durerilor de la nivelul încheieturilor și la recăpătarea mobilității. Ceaiul se prepară din 2 linguri de rădăcină mărunțită la un litru de apă clocotită. Se îndulcește cu miere și se beau 2 căni pe zi.
- Durerile articulare: Sfaturi pentru combaterea durerilor de articulații cu sucuri naturale
Pe lângă tramentul medicamentos şi cel naturist, schimbările din alimentaţie ajută la ameliorarea simptomelor în durerile articulare. Beneficii aduc şi sucurile naturale, care conţin compuşi antiinflamatorii.
Recomandate sunt cele de: castravete, sfeclă, morcov şi pătrunjel (două parţi de morcov şi o parte de pătrunjel), praz, ţelină, coacăze roşii, fragi, zmeură, mere. Un „aliat” în prevenirea apariţia atacurilor de gută este şi sucul de lămâie. Pune jumătate de lingură de suc de lămâie într-un pahar cu apă călduţă şi bea dimineaţa, înainte masă. Urmează cura timp de 4-6 săptămâni.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: