Dureri musculare: sfaturi rapide pentru atenuarea durerilor musculare

dureri musculare

Dureri musculare: sfaturi rapide pentru atenuarea durerilor musculare

Chiar dacă durerile musculare nu pot fi evitate, există unele soluţiii pentru a diminua disconfortul lor şi pentru a te repune pe picioare. În cazul muşchilor contractaţi trebuie întâi să reduce inflamarea, apoi să măreşti viteza de circulaţie a sângelui. Chiar şi încălţatul unei perechi de pantofi ar putea să fie un calvar pentru tine după o zi grea la serviciu sau câteva zile de sport intens şi solicitant.

Dureri musculare: Duşuri alternative

Dacă nu eşti chiar pregătită fizic sau mental să sari într-o cadă plină cu gheaţă, poți face dușuri alternative. Adică ai putea alterna temperatura în timpul unui duş ceva mai lung. Încearcă două minute cu o apă ceva mai călduţă, apoi schimbă brusc, pentru alte două minute -trei minute cu apă rece. La început, poate că o să vrei să revii mai repede la cea caldă, dar pe măsură ce vei exersa, vei ajunge să stai sub duşul rece până la 10 minute. Evident, asta dacă ai timp la dispoziţie.

Dureri musculare:  Stretching

Stai în poziţii de stretching (de întindere) multe secunde până simţi că fiecare fibră musculară este întinsă la maximum. Astfel, circulaţia sângelui se accelearează.

Dureri musculare: Băi cu gheaţă

Este o soluţie aplicată de sportivi după un efort intens, atunci când intră ori cu tot corpul ori de la brâu în jos în apă cu gheaţă. Ea te ajută să te recuperezi prin accelerarea sângelui şi reducerea inflamaţiei în zona dureroasă. O baie cu gheaţă are acelaşi efect ca o pungă cu gheaţă pe care o pui pe o umflătură la ochi sau frunte. Dacă nu ai mai făcut asta niciodată, nu sări direct în cada plină cu gheaţă! Ar putea fi un şoc pentru organismul tău. Ai putea-o înlocui însă cu înotul pentru 10 minute – 15 minute într-o apă ceva mai rece, imediat după activitatea care ţi-a solicitat toţi muşchii.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Nevralgia sciatică: dureri de şale şi picioare

9 sfaturi pentru dureri de picioare

5 rețete de înmuiere pentru picioare obosite și revigorare