Dureri de stomac: simptome și cauze

Dureri de stomac

Dureri de stomac

Se poate întâmpla ca uneori să te deranjezi la stomac. Este foarte important să identifici cauzele exacte ale acestei neplăceri, pentru a ști ce tratament să urmezi în combatererea simptomelor.

Gasteroenterită (Gasteroenterită acută)

Dacă te-ai deranjat la stomac la o zi după ce-ai mâncat mâncare gătită de la comercianții ambulanți, este posibil să suferi de gastroenterită. Această afecțiune, cunoscută și sub denumirea de „gripa stomacului“, este cauzată de un virus foarte contagios, numit norovirus, dar se poate declanșa și în urma unor infecții bacteriene și parazitare.

Sindromul de colon iritabil

Afecțiunile stomacului care, de obicei, nu au o cauză cunoscută și se declanșează în principal în urma unei anumite diete ar putea fi din cauza sindromului de colon iritabil. În afară de diaree și dureri de stomac, ai putea suferi, de asemenea, de balonare, flatulență și constipație.

Ulcer peptic

O cauză mai periculoasă a stomacului deranjat este ulcerul gastric. Un sentiment general de plenitudine, incapacitatea de a consuma mai multe lichide, dureri de stomac, scaune închise la culoare și vărsături ar putea indica infecția cu Helicobacter pylori, alcool sau chiar din cauza suprasolicitării anumitor medicamente. Ulcerele peptice pot necesita uneori spitalizare.

Indigestie

Dispepsia este o problemă destul de comună de care mulți oameni suferă. Se dezvoltă în principal din cauza funcționării precare a organelor intestinale, cum sunt colonul, intestinul subțire, stomacul și vezica biliară.

Toxiinfecţia alimentară

Când ești deranjat la stomac și mai ai și crampe severe, febră și frisoane, atunci este posibil să suferi de o intoxicație alimentară, cauzată de infecția cu bacterii, cum sunt E. coli și Salmonella.

Anxietatea ( Echilibrarea stărilor de anxietate )

Dacă ai observat că stomacul scoate un zgomot intermitent când ești stresată, este posibil să fie din cauza anxietății. În situații de stres, modificările fiziologice și endocrine care au loc pot cauza disconfort digestiv și pot da naștere unor simptome neplăcute, cum sunt crampele stomacale, diaree și dureri de stomac.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria 

Citeşte şi alte Articole :

Condimente pentru stomac

Arsuri la stomac: cauze, sfaturi şi tratament naturist 

Cancer la stomac: simptome, tratament, cauze, diagnostic şi prevenire