Dureri de spate: 9 sfaturi utile

dureri de spate doftoria

Dureri de spate

Ai avut destule dureri de spate? Iată câteva sfaturi utile și inteligente pentru a vă ajuta să puneți capăt durerii dvs.!

1. O poziție corectă în pat

Ce trebuie să faceți: când doriți să dormiți, să vă așezați pe spate sau pe o parte, în poziția fătului. Aceste poziții respectă curba naturală a coloanei vertebrale. Alegerea unei saltele bune și a unei perne confortabile este extrem de importantă. Alegeți saltele ferme și perne plate, care vor menține capul pe axa sa normală.
Ce nu trebuie să faci: să nu dormi niciodată pe burtă. Această poziție afectează rinichii și provoacă o rotație greșită a gâtului și coloanei vertebrale.

2. Fixați scaunul șoferului

Ce trebuie să faceți: este necesar să aveți întotdeauna o poziție bună atunci când conduceți. Bratele ar trebui să fie naturale și coatele dvs. îndoite în mod natural. Spatele trebuie să fie drept. Aranjați oglinda retrovizoare astfel încât să nu vă simțiți nevoiți să vă mișcați.
Ce nu trebuie să faceți: nu vă lăsați niciodată capul pe tetieră pentru a evita durerile de col uterin. Aceste accesorii sunt utile doar în caz de accident.

3. Feriți-vă de computer!

Ce trebuie să faceți: când vă aflați în fața computerului, aveți grijă și mențineți spatele drept. Alegeți un scaun reglabil și ridicați-l astfel încât să vă puteți menține picioarele la un unghi de 90 de grade și capul în fața monitorului.
Ce nu trebuie să faceți: nu rămâneți în aceeași poziție mai mult de 45 de minute. Luați o pauză și întindeți-vă.

4. Aveți grijă de spate, chiar și când sunteți în picioare

Ce ar trebui să faceți: când aspirați, faceți curățenie, sau când gătiți mențineți corpul cât mai aproape de câmpul de lucru. Puneți un picior în fața celuilalt, astfel încât efortul să se poată răspândi pe extremitățile inferioare pentru o relaxare mai relaxată.
Ce nu trebuie să faceți: nu rămâneți drept ca o lumânare.

5. Cum să vă îndoiți fără să suferiți

Ce ar trebui să faceți: puneți un picior și o mână pe podea și păstrați-vă spatele drept. Dacă activitatea durează prea mult, găsiți un loc și stați confortabil.
Ce nu trebuie să faceți: nu vă aplecați.

6. Când vă deplasați

Ce trebuie să faceți: îndoiți genunchii și mențineți corpul drept, pentru a ridica obiecte grele. Păstrați obiectul mai aproape de corp, pentru a evita echilibrul și vibrațiile din coloană vertebrală. Distribuiți greutatea cât mai mult posibil și ridicați o greutate mai mică. Când cărați pungi, luați câte una pentru fiecare mână.
Ce nu trebuie să faci: nu vă aplecați.

7. Tonificați-vă abdomenul

Ce ar trebui să faceți: tonifiați abdomenul și spatele dvs. nu va mai durea! Respirația abdominală este un exercițiu bun pentru dezvoltarea mușchilor abdominali.
Ce nu trebuie să faceți: nu exagerați.

8. Exerciții fizice bune

Ce ar trebui să faceți: puteți practica orice sport dacă nu faceți mișcări greșite cu spatele. Înotul, ciclismul și mersul pe jos sunt cele mai bune. Sporturile violente (rugby), luptele (judo, karate) și extinderea (baschet, volei și tenis) pot fi practicate numai dacă te încălzești înainte de a juca.
Ce nu trebuie să faceți: nu solicita spatele.

9. Alte sfaturi

Ce trebuie să faceți: când dați cu mătura, asigurați-vă că mătura este suficient de lungă și că nu vă îndoiți.
Ce nu trebuie să faceți: să nu vă păstrați niciodată capul îndoit de umăr. Dacă mâinile sunt ocupate, opriți-vă și relaxați-vă pentru câteva momente.