9 sfaturi pentru dureri de picioare

dureri de picioare doftoria

Dureri de picioare 

Exerciții ușoare de întindere – Fă exerciții ușoare de rotire a gleznei și de întindere a vârfului picioarelor când ai dureri. Ascultă-ți corpul când faci aceste exerciții și vei descoperi că te vei relaxa după doar câteva minute de exersare.

Gheată – Dacă ai avut o zi deosebit de dificilă, un pachet de gheată ar putea să te ajute. Durerea vine de la o stare de inflamație, iar gheata o ameliorează. Dacă nu ai gheată la congelator, folosește o pungă de legume congelate, înfășurate într-un prosop.

Odihnă – Aceasta este o metodă bună pe care o poți combina cu oricare dintre remediile menționate anterior. Durerile provin de la oboseala picioarelor, asa că oferă-le o pauza binemeritata, dacă și când poți!

Schimba-ți pantofii – Pantofii confortabili sunt de mare ajutor pentru prevenirea apariția durerilor de picioare. Dacă nu poți purta încălțăminte sport la munca, atunci investește în talonete speciale pe care sa le poți insera în pantofi sau înlocuiește pantofii cu toc cu cei fără toc.

Ridicarea picioarelor – Acesta este un alt mod natural prin care pot ameliora umflarea picioarelor și este probabil și cel mai ușor. Tot ce trebuie sa faci este sa te întinzi și sa poziționezi picioarele mai sus de nivelul inimii. Dacă stai pe canapea, de exemplu, atunci iți poți pune picioarele pe bratele canapelei și deja sunt mai sus. iar dacă stai în pat, iți poți pune o perna sub picioare, pentru a le ridica mai sus decât nivelul inimii.

Aplecări înainte din poziție șezut – Este un alt tip de exercițiu și te face sa te simți atât de bine când te dor picioarele. Stai în șezut, cu picioarele întinse în fata ta. Ridica bratele deasupra capului, apoi apleacă-te înainte, ținând picioarele flexate.

Automasaj – Orice tip de masaj are beneficii pentru sănătate, inclusiv masajul la picioare. Iți poți masa picioarele când ești în cadă, înainte de culcare sau chiar când te uiți la TV. Aplică o loțiune sau un ulei de masaj și masează ușor mușchii care te dor.

Baie cu săruri Epsom – Pune săruri epsom într-o cadă plină cu apă fierbinte și stai în ea cât de mult dorești. Apa caldă și sărurile relaxante vor lua durerea cu mâna. Poți face o baie cu totul sau îți poți înmuia numai picioarele într-un lighean.

Rola de masaj pentru picioare – cu toții am văzut cum arată rolele de masaj, unele mai sofisticate decât altele și sunt foarte bune pentru masarea umflaturilor, în special la tălpi. Vestea bună este că nu trebuie să cumperi un astfel de aparat de masaj, dacă nu dorești. Poți folosi o minge de tenis sau făcălețul cu care faci plăcinte (desigur, nu-l mai poți folosi după aceea să întinzi aluatul cu el…).