Dezechilibru hormonal: simptome ale dezechilibrelor hormonale

dezechilibru hormonal

Dezechilibru hormonal: simptome ale dezechilibrelor hormonale

Dezechilibru hormonal: transpirație excesivă

Dacă transpiri mult noaptea și ai bufeuri, există riscul să fie din cauza unor dezechilibre hormonale. Notează-ți zi de zi ceea ce mănânci și ce bei, cum te simți și ce fel de emoții determină temperatura să crească. Astfel, îți vei da seama ce să schimbi din rutina zilnică pentru a nu mai avea bufeuri.

Dezechilibru hormonal: te simți obosită destul de des și acest lucru devine o obișnuință

Ai senzația că ești mereu fără chef și obosită? Dezechilibrul hormonal ar putea fi motivul pentru oboseala ta. O dietă adecvată îmbogățită cu substanțe nutritive, fără grâu și semințe, pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge.

Dezechilibru hormonal: Iei în greutate fără niciun motiv întemeiat

Dacă ai obeservat că ai pus ceva kilograme în plus, în ciuda unei alimentații sănătoase și a unor activități fizice, este posibil să te confrunți cu dereglări hormonale. Unele probleme tiroidiene pot provoca, de asemenea, creșterea în greutate. Mergi la medic pentru un control amănunțit și evită alimentele procesate, zahărul și grâul.

Dezechilibru hormonal: ești mereu stresată

Stresul cronic afectează funcțiile suprarenale, care favorizează scăderea progesteronului și a altor hormoni.

Dezechilibru hormonal: ai pofte alimentare

Sentimentul că vrei să mai consumi ceva, chiar și după ce măncânci, poate fi un indicator că ceva este în neregulă. Elimină zaharurile, laptele, produsele din grâu și alcoolul pentru a-ți controla pofta și pentru a-ți îmbunătăți digestia.

Dezechilibru hormonal: te confrunți destul de des cu insomnie

Dacă ai dificultăți de somn, este posibil să fie din cauza unor dezechilibre hormonale. Specialiștii recomandă să incluzi în regimul tău alimente cu proteine slabe și să le consumi în special la cină. Mai mult, poți încerca să faci exerciții fizice și yoga.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Cum să echilibrăm hormonii în mod natural