Deshidratare: 5 semne că aveți nevoie de mai multă apă

deshidratare

Deshidratare: 5 semne că aveți nevoie de mai multă apă

Deshidratare: Aveți dureri de cap și dificultate de concentrare

Dacă lucrezi la birou, bei două – trei cafele pe zi și te iei cu treaba, uitând să bei apă, ești predispus la deshidratare care se manifestă prin probleme legate de concentrare sau migrene. Lipsa de lichide afectează fluiditatea sângelui, iar organele vitale, îndeosebi creierul, nu mai sunt oxigenate corespunzător.

Deshidratare: Aveți senzația de gură uscată

Dacă îți simți buzele sau gura uscate câteodată, este posibil să ai nevoie de mai multă apă. Nu orice lichid îți asigură hidratarea. Băuturile dulci sunt doar o soluție temporară, pentru că senzația de sete va reveni. Apa e cea mai bună alegere întotdeauna pentru hidratarea corespunzătoare a organismului dvs.

Deshidratare: Aveți crampe musculare

Durerile musculare pot fi provocate și de lipsa de lichide care conțin magneziu și sodiu la baza căreia se află un dezechilibru electrolitic. De obicei, atunci când faci exerciții fizice intense și transpiri, trebuie să consumi mai multă apă pentru a suplimenta pierderile de minerale.

Deshidratare: Oboseală este accentuată și aveți usturimi ale ochilor

Ochii înroșiți, pe care-i simți uscați, mai ales în colțurile dintre baza nasului, reprezintă încă unul dintre primele simptome ale deshidratării. Cei care poartă lentile de contact sunt afectați mai devreme. De asemenea, dacă te simți obosit chiar și după o noapte în care ai dormit bine, este posibil să trebuiască să bei mai multă apă. În lipsa apei, corpul preia apă din sânge, ceea ce duce la o lipsă de oxigen. De aici senzația de oboseală sau amețeală.

Deshidratare: Pielea este uscată și iritată

Lipsa hidratării este semnalată și prin uscarea pielii urmată de apariția mâncărimilor și a iritațiilor. Pielea este cel mai vast organ al corpului, de aceea nu trebuie neglijată. Imediat ce observi că suferă, amintește-ți să bei apă.

Citește și alte articole:

Ce boli poate ascunde gura uscată

Ce se întâmplă dacă bei 3 litri de apă zilnic pentru 4 săptămâni