Deficit de magneziu: 8 simptome ale lipsei de magneziu

deficit de magneziu doftoria

Deficit de magneziu: 8 simptome ale lipsei de magneziu

  • 1.Oboseală

Dacă vă simțiți ca și cum ați fi mereu obosiți, s-ar putea să vă gândiți că este pur și simplu pentru că viața dumneavoastră este puțin prea agitată acum, dar oboseala și nivelurile scăzute de energie pot fi un semn al unui deficit de magneziu.

  • 2. Dureri de cap sau migrene

Cercetările au arătat că cei care suferă de migrene au adesea niveluri mai scăzute de magneziu. Un număr de studii au sugerat, de asemenea, că administrarea unui supliment de magneziu poate reduce frecvența migrenelor la cei care nu dispun de magneziu.

  • 3. Crampe la nivelul membrelor

Crampele de la picioare sunt destul de comune. Mai mult de 70% dintre adulți suferă de ele destul de regulat și ele dispar de obicei după câteva minute. În timp ce acestea nu sunt întotdeauna cauzate de ceva anume, o lipsă de magneziu în dieta ta poate duce la această problemă. Cei care adaugă mai multe alimente bogate în magneziu la dieta lor, sau iau un supliment, de obicei scapă de aceste crampe.

  • 4. Anxietate

Dacă vă simțiți frecvent nerăbdător, este posibil să nu fie doar situația actuală a populației. Anxietatea este de fapt unul dintre cele mai frecvente simptome ale unui deficit de magneziu.

  • 5. Insomnie

Dacă aveți probleme de somn, corpul dumneavoastră ar putea să nu aibă magneziu. Dacă nu aveți suficient magneziu, vă puteți împiedica să vă relaxați destul de mult, deoarece are un rol cheie în sistemul nervos central.

  • 6. Hipertensiune

Magneziul ajută, de asemenea, la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge, astfel încât, dacă nu aveți suficient magneziu, poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

  • 7. Constipație

Constipația este un alt semn al lipsei de magneziu în organism deoarece, din nou, acest mineral oferă un efect relaxant asupra tractului digestiv. Când nu este suficient, intestinele se contractă mai mult decât de obicei, ceea ce face mai dificilă trecerea alimentelor prin intestine.

  • 8. Reflux de acid sau arsuri la stomac

Dacă suferiți frecvent de reflux de acid sau de arsuri la stomac și în special dacă luați un medicament pentru a controla acest lucru și nu obține rezultate, se poate datora unui deficit de magneziu.