Combate frigul şi păstrează căldura corporală cu aceste 7 sfaturi utile:
1. Nu ţineţi mâinile în buzunare. Mâinile nu trebuie ţinute în buzunare, ci pe lângă corp, legănatul acestora în timpul mersului intensificând activitatea musculară.
2. Nu purtaţi căciulă de lână. O căciulă trebuie să acopere foarte bine şi urechile, care pierd foarte uşor căldura. Căciulile din lână permit pierderea mai rapidă a căldurii decât căciulile din alte materiale.
3. Faceţi exerciţii de încălzire înainte de culcare. Exerciţiile trebuie făcute în pat, înainte de culcare, şi dimineaţa, la trezire. Mişcaţi degetele picioarelor, răsuciţi gleznele la stânga şi la dreapta, contractaţi şi relaxaţi fesele, închideţi şi desfaceţi palmele.
4. Ceai şi cafea fără cofeină pentru a combate frigul. Pe timp de iarnă se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Ceaiul de ghimbir are proprietăţi naturale de încălzire.
5. Păstrează temperatura constantă în casă. Păstraţi temperatura constantă în interior şi nu supraîncălziţi camerele pe timp de iarnă, acest lucru determină contractarea bruscă a vaselor de sânge şi răcirea acută a membrelor.
6. Consumaţi alimente bogate în proteine. Activitatea de digestie a proteinelor creşte temperatura corpului mult mai mult decât carbohidraţii şi grăsimile, deoarece corpul depune un efort mai mare pentru asimilarea proteinelor.
7. Legănaţi-vă într-un balansoar sau scaun-balansoar pentru a combate frigul. Legănatul nu are doar beneficii terapeutice la nivel psihic, ci generează energie. Folosirea unui scaun-balansoar solicită grupuri mari de muşchi la nivelul braţelor şi picioarelor, optimizând circulaţia şi încălzind corpul.