5 moduri de a combate ficatul gras

combate ficatul gras

Combate ficatul gras

Mulţi oameni cu ficat gras nu sunt conştienţi de faptul că au o problemă hepatică, deoarece simptomele pot fi vagi şi nespecifice, în special în stadiile incipiente.

Majoritatea persoanelor care suferă de ficat gras se simt, în general, rău şi descoperă că devin din ce în ce mai obosiţi şi supraponderali, fără niciun motiv aparent.

Din fericire, boala ficatului gras este reversibilă.

Combate ficatul gras: Simptome

Consumaţi mai puţin carbohidraţi

Dieta necorespunzătoare este principala cauză a bolii hepatice grase. Cei mai mari delincvenţi sunt zahărul şi alimentele făcute din faină albă; ele trebuie evitate complet.

Cu toate acestea, un aport ridicat de alimente bogate în carbohidraţi poate, în general, să favorizeze ficatul gras, deoarece ficatul transformă excesul de carbohidraţi în grăsimi.

Alimentele care trebuie restricţionate includ pâine, paste, orez, cereale pentru micul dejun, cartofi şi orice alimente făcute din faină.

Beţi mai puţin alcool

Consumul excesiv de alcool este a doua cauză majoră a ficatului gras. Alcoolul poate provoca inflamaţii şi deteriorarea celulelor hepatice, ducând la infiltrarea grăsimilor.

Persoanele cu un ficat gras trebuie să limiteze consumul de alcool la o băutură pe zi, cu cel puţin două zile fără alcool pe săptămână.

Mâncaţi mai multe legume, proteine şi grăsimi corecte

Legumele crude şi fructele sunt cele mai puternice alimente care vindecă ficatul.

Aceste alimente crude ajută la curăţarea şi repararea filtrului hepatic, astfel încât acesta să poată capta şi elimina mai multe grăsimi şi toxine din fluxul sanguin.

Mâncaţi o multitudine de legume (salate fierte şi crude).

Fructele sunt sănătoase pentru majoritatea oamenilor, dar dacă aveţi o valoare ridicată a zaharului din sânge sau rezistenţă la insulina, este mai bine să limitaţi fructele la 2 porţii pe zi.

Proteina este importantă pentru că ajută la menţinerea stabilităţii zahărului din sânge, ajută la scăderea în greutate din abdomen şi reduce foamea şi pofta.

Proteinele trebuie consumate cu fiecare masă.

Sursele bune de proteine includ ouă, păsări de curte, fructe de mare, carne, nuci, seminţe, praf de proteine din zer, leguminoase şi produse lactate.

Cele mai multe uleiuri vegetale şi margarine pot agrava un ficat gras.

Grăsimile sănătoase necesare dietei dvs. se găsesc în ulei de măsline, peşte gras, seminte de in, ulei de cocos şi nuci, şi seminţe crude.

Beţi sucuri de legume brute

Sucurile crude sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Sucul dvs. ar trebui să fie compus din cel puţin 80% legume, iar restul adaos din fructe.

Nu beţi suc de fructe din comerţ, căci are conţinut foarte mare de carbohidraţi şi calorii.

Luaţi un protector hepatic

Un protector hepatic poate favoriza repararea celulelor hepatice deteriorate şi facilita abilităţile de ardere şi detoxifiere ale ficatului.

Steablock conţine ingrediente care au efecte antioxidante, de detoxifiere şi regenerare a celulelor ficatului. Este disponibil sub formă de capsule.

Combate ficatul gras: Sfat suplimentar

Creşterea producţiei de glutation

Glutationul este cel mai puternic detoxificator al ficatului şi este un puternic antiinflamator.

Dacă aveţi un ficat gras, aveţi nevoie de cât mai mult glutation.

Consumul de alimente bogate în glutation este benefic ficatului; exemplele includ ouă, varză, broccoli şi usturoiul.

Sursă: SteaBlock

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole :

Boli de ficat: principalele afecțiuni ale ficatului

Ceaiuri pentru ficat

Ficat mărit: (Hepatomegalie) simptome, cauze şi tratament

8 Alimente care curăță ficatul

Regenerarea ficatului: remedii naturale pentru ficat

Alimente interzise în bolile de ficat şi alimente permise