Coji de ceapă: beneficii, tratamente și ceai de coji de ceapă
Dacă vrei să te bucuri de toate substanțele nutritive din ceapă, nu mai arunca cojile de la ceapă, și asta mai ales după ce spcialiștii au descoperit faptul că în coaja de ceapa se află o sursa excelentă de flavonoide, în special de quercitină, un antioxidant și totodată anti-inflamator puternic.
Efectele resimțite în organism în urma cosumului de ceapă sunt antiseptice, antibiotice, analgezic, emoliant, fiind un remediu inclusiv împotriva stafilococilor.
Totodată ceapa oferă un efect diuretic, expectorant ( de aceea se recomandă ceaiul din coji de ceapă) antitusiv, antitrombotic.
Consumul ceaiului din coji de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii împotriva tusei, în plus te va ajuta să scapi de valorile crescute ale colesterolului rău și va susține buna activitate a funcțiilor musculare.
În plus, tratează cu succes depresia, atenție însă coaja de ceapă nu trebuie mâncată, poți doar să o adaugi în supe, tocănițe să își lase nutrimenții în mâncare și apoi la final să o scoți.
Având un conținut vitaminic bun în care se regăsesc vitaminele C, B1, B2, B6, E, PP, dar și minerale precum sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic.
Chiar dacă de cele mai multe ori ceapa este folosită pentru a da gust mâncărurilor, dacă alegi s-o combini cu usturoiul vei obține un veritabil leac pentru normalizarea circulației sangvine.
Ceapa cu usturoiul au o acțiune puternică antimicrobiană care ajută la reglarea metabolismului, stimulând în același timp și sistemul imunitar, ținând răceala la distanță.
Poți să folosești ceapa în caz de tensiune oculară sau afecțiuni ale prostatei ori afecțiuni bronho-pulmonare și obezitate.
Fiind un foarte bun antifungic, atât consumul de ceapă cât și ceaiul de ceapă te vor ajuta să scapi de viermii intestinali. Iar siliciul regăsit în acest produs ajută la întărirea masei osoase și la menținerea arterelor fără grăsime pe ele.
Vitamina A contribuie la reglarea activității glandelor endocrine, contribuind în felul acesta și la întretinerea pielii si a muschilor, încetinind îmbatrânirea tesuturilor.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: