Citricele previn atacurile cerebrale

Citricele previn atacurile cerebrale doftoria

Citricele previn atacurile cerebrale

Femeile care consumă fructe acre, precum portocale sau grepfruit, au un risc mai mic de a suferi de un accident cerebral, potrivit unui studiu american.

Persoanele care au luat parte la cercetare au răspuns la întrebări privind alimentaţia de zi cu zi,inclusiv consumul de fructe şi legume. Scopul cercetării a fost acela de a studia efectele flavonoidelor,substanţe care se găsesc în special în fructe,legume,ciocolată amăruie şi vin roşu,asupra sănătăţii.

În urma studiului,oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că persoanele care mâncau mai multe citrice sau le consumau sub formă de suc îşi reduceau riscul de a suferi de un atac cerebral cu 19%.

„Flavonoidele sunt cunoscute pentru că oferă o anumită formă de protecţie, influenţând diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea funcţiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator”,a declarat autorul studiului Aedin Cassidy.

Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 14 ani,pe un eşantion de peste 69 de mii de persoane.