Cele mai bune tratamente naturiste cu chimen

tratamente naturiste cu chimen

Tratamente naturiste cu chimen

Tratamente naturiste cu chimen: seminţele de chimen, căci despre ele este vorba, fac minuni pentru inclusiv pentru femeile însărcinate, te vor ajuta să ai un somn liniştit, deoarece au un efect liniştitor, acţionează că un laxativ natural și ameliorează greţurile de dimineaţă. Folosit de unele gospodine la diverse preparate culinare, semințele de chimen pot fi folosite sub formă de ceai, de cataplasmă, de tinctură sau în supe creme ori alte preparate culinare.

Tratamente naturiste cu chimen pentru insomnie

Insomnia nu te lasă să te odihnești corespunzător noaptea? Atunci ia o linguriță de semințe de chimen adaugă peste ea un pahar de apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute și apoi bea-l.

Tratamente naturiste cu chimen pentru durere în gât

Pentru a scăpa de durerile sezoniere de gât ai nevoie de 80 de grame de semințe de chimen măcinate pe care trebuie să le fierbi în 200 mililitri de apă pentru un maxim de 15 minute. Vei observa că vei obține ceva asemănător zațului de cafea. Adaugă apoi o linguriță de coniac și bea la fiecare 30 de minute o linguriță din acest amestec. Nu lua acest tratament mai mult de 4 ore. După acest interval ar trebui să nu mai resimți deloc nici un fel de durere la nivelul căilor respiratorii.

Tratamente naturiste cu chimen pentru metabolism

Ține cont de faptul că o dată cu vârsta, și metabolismul tău devine mai lent, astfel că semințele de chimen te vor ajuta să crești rata metabolismului bazal, vor contribui la menținerea unui sistem imunitar puternic și combat efectele negative ale stresului asupra organismului.

Tratamente naturiste cu chimen pentru digestie

Dacă te confrunți cu tulburări la nivelul sistemului digestiv, atunci apelează la uleiul esențial din semințe de chimen, acestea vor activa glandele salivare și vor facilita digestia, evitând apariția arsurilor gastrice.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tratamente naturiste cu mușețel

Gălbenele: cele mai bune tratamente naturiste cu gălbenele

Soc: tratamente naturiste (uz intern, uz extern, frunze de soc, tinctură etc.)

Cele mai bune tratamente naturiste cu ţelină