Ceaiuri viroză, răceală, gripă

Ceaiuri viroză răceală gripă

Ceaiuri viroză, răceală, gripă

Viroza respiratorie

Ulei de mentă > În cazul în care ai făcut febră, compresele cu apă rece şi ulei de mentă (două-trei picături) aplicate pe frunte, ceafă şi piept timp de 10-15 minute te vor ajuta să scapi de aceasta. Împrospătează-le de câte ori este nevoie.

Flori de soc > Pune două linguriţe de flori de soc în 200 ml de apă clocotită şi lasă-le timp de 10 minute la infuzat, după care strecoară lichidul într-o cană. Bea-l atunci când este încă fierbinte.

Ceaiuri viroză, răceală, gripă

Cătină > Ceaiul de cătină este un foarte bun remediu pentru viroze. Pune 2 linguriţe de cătină (ceaiul se găseşte la Plafar) în 200 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi bea-l cât este cald. Îi mai poţi adăuga o linguriţă de miere şi câteva picături de lămâie.

Ceapă > Te mai poţi trata cu decoct de ceapă. Ia două cepe întregi de mărime medie, cu tot cu coajă, spală-le şi pune-le la fiert în 300 ml de apă timp de 15 minute. Decoctul rezultat bea-l îndulcit cu miere, pe stomacul gol.

Răceală uşoară

Hrean > Senzaţia de nas înfundat trece dacă îţi pui pe frunte, într-un tifon, două-trei linguriţe de hrean ras. Acesta se ţine pe frunte în jur de 10-15 minute, nu mai mult pentru a nu te irita.

Sucul de fructe şi legume proaspete > Sucurile făcute din fructe sau legume proaspete de orice fel şi diluate sunt foarte bune în perioadele de răceală, deoarece te ajută să nu te deshidratezi. Trebuie să consumi cel puţin 2 l de lichid pe zi.

Ceaiuri viroză, răceală, gripă

Busuioc > Un remediu foarte bun împotriva răcelii este şi inhalaţia. Pune două-trei picături de ulei de busuioc într-un vas cu apă fierbinte şi inhalează aburul sub un prosop. Efectul constă în eliberarea cavităţilor nazale şi împiedicarea apariţiei complicaţiilor bronşice şi pulmonare, dispărând totodată şi disconfortul produs de răceală.

Ulei de pin > Băile complete cu ulei de pin (se găseşte la Plafar) sunt un alt remediu eficient împotriva răcelii. Temperatura din baie trebuie să fie de 18-21º C, iar temperatura apei din cadă de 35-38º C. Durata băii nu trebuie să depăşească 20 de minute. Pune în apă 10 pică-turi de ulei de pin, iar după baie, odihneşte-te în pat, la căldură, timp de o oră.

Gripă

Maghiran > La 200 ml de apă clocotită pune două linguriţe de pulbere de maghiran. Lasă apoi vasul acoperit 15-20 de minute, după care strecoară ceaiul obţinut. Îndulceşte-l cu miere şi bea-l atât timp cât este fierbinte. Vei vedea că după 10-15 minute vei transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile şi căile respiratorii superioare ţi se vor descongestiona. Nu este recomandat să bei ceai de maghiran dacă ai febră. Trebuie să aştepţi mai întâi ca aceasta să scadă.

Muşetel > Infuzia cu flori de muşeţel este un foarte bun remediu împotriva gripei. Pune două-trei linguriţe cu flori de muşeţel în 200 ml de apă clocotită şi lasă-le la infuzat timp de 10 minute. Apoi strecoară ceaiul şi bea-l cât este fierbinte. Îl poţi îndulci cu o linguriţă de miere.

Ceaiuri viroză, răceală, gripă

Urzică > Pune 10 g de frunze uscate de urzică (se găsesc la Plafar) în 200 ml de apă clocotită, după care lasă-le la infuzat timp de 15 minute. Ceaiul se strecoară şi se bea călduţ şi îndulcit cu miere, după gust.

Cimbrişor > Pune la infuzat 20 g de cimbrişor în 300 ml apă clocotită, timp de 10 minute. Lasă ceaiul să se răcească puţin şi apoi bea-l îndulcit cu o linguriţă de miere.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole :

Alimente care combat gripa şi răceala

Ceaiuri pentru răceală

Rinoree: nas cu secreţii, tratamente naturiste

Durere în gât: cauze şi tratamente naturiste

Desfunda nasul natural