Ceaiuri pentru stres: 8 ceaiuri care combat stresul, anxietatea și oboseala
Ceaiuri pentru stres – iată câteva plante care au rolul de a te relaxa, la capătul unei zile pline de stres:
Ceaiuri pentru stres: Roinița
Roinița emite un miros de lămâie și produce flori colorate de un galben palid. Proprietățile sedative sunt excelente pentru ameliorarea stresului, dar nu ar trebui să fie utilizată de către persoanele care suferă de hipotiroidism, deoarece este de fapt folosit ca tratament pentru hipertiroidism. Mai multe proprietăți includ ajutor digestiv, antidepresiv și anti-anxietate. Bea o ceașcă de ceai de roiniță în fiecare zi.
Ceaiuri pentru stres: Floarea pasiunii
Această plantă cu aspect exotic este mama sedativelor pe bază de plante și s-a dovedit a fi foarte eficientă în inducerea calmului. Floarea pasiunii este un remediu popular pentru insomnii, așa că dacă suferi de insomnie sau ești stresată sau agitată, bea seara o ceașcă de ceai.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de mentă
Ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate şi stres: durere de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Băut înainte de culcare, relaxează, calmează şi induce starea de somn odihnitor. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, este eficient în caz de greaţă, stări de rău, combate stările de oboseală care se instalează după o zi de muncă sau în sezonul ploios şi rece, calmează colicile sugarilor şi este eficient în caz de diaree.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de tei
Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant şi liniştitor. Băut seara înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant, uşor sedativ, liniştitor, parfumat, alungă insomnia, este apreciat ca o băutură magică, ideală pentru un somn liniştit şi odihnitor.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de lavandă
Planta are un efect calmant asupra creierului, fiind un necesar pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, insomnie și agitație. Este, de asemenea, minunată pentru persoanele care au hipertensiune, deoarece scade tensiunea arterială încurajând în același timp circulația sănătoasă. O altă utilizare obișnuită pentru levănțică este aceea de a vindeca arsuri minore sau mușcături de insecte. De asemenea, oferă ameliorarea durerii și conține proprietăți antiinflamatorii, motiv pentru care poți bea ceai de lavandă când ești stresată.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de sunătoare
Sunătoarea este folosită de mii de ani ca şi antidepresiv natural, cu reale calităţi în vindecarea bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism. Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului, reduce anxietatea, stresul şi combate insomnia, băut seara înainte de culcare face somnul liniştit şi odihnitor. El combate depresia, este eficient în perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune şi un tonus pozitiv.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de mușețel
Mușețelul are un miros ușor și un gust plăcut, care este folosit în scop medicinal. Acest ceai este folosit, de obicei, pentru a combate problemele digestive datorită proprietăților sedative pe care le conține. Una dintre cele mai frecvente utilizări este de a calma iritațiile interne și externe. Poate fi ingerat în mai multe forme, ceea ce îl face o alegere extrem de versatilă și populară. Este, de asemenea, utilizat local și este un ingredient comun în multe produse de frumusețe și creme medicale. Recomandat este să se bea ceai de mușețel seara, înainte de culcare.
Ceaiuri pentru stres: Ceai de păducel
Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Aceste flori sunt apreciate ca fiind cel mai puternic medicament în tratarea bolilor de inimă şi a bolilor cardio-vasculare. Ceaiul din flori de păducel este liniştitor, combate insomnia, anxietatea, stres, stările de emotivitate excesivă, este benefic pentru persoanele care suferă de atacuri de panică şi tristeţe. E recomandat persoanelor care acuză simptome cardio-vasculare, pentru că dilată vasele de sânge, scade tensiunea arterială şi întăreşte inima.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria