Ceaiuri pentru ficat
Ceaiuri pentru ficat: Natura ne pune la dispoziție plante care curăță ficatul și îl ajută să se refacă. Consumă-le sub formă de ceai, în cure de 2-4 săptămâni, alături de o alimentație sănătoasă.
Printre cele mai cunoscute ceaiuri cu efect detoxifiant pentru ficat este cel de păpădie. Are efect depurativ, diuretic, stimulează secreția și eliminarea bilei, crește tonusul organismului și regenerează ficatul.
Rostopasca ajută și ea la scăderea colesterolului și la digestia grăsimilor, crește secreția biliară, fiind un suport pentru ficat în hepatite, dischinezii și colici biliare.
Ceaiuri pentru ficat
Ceaiurile de cătină și măceșe combat inflamația și țintesc curățarea în profunzime a ficatului și căilor biliare. În același timp, întăresc imunitatea și furnizează organismului doza necesară de antioxidanți.
Frunzele de anghinare contribuie și ele la menținerea sănătății ficatului, reduc nivelul de lipide din sânge, au efect hepatoprotector, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant.
Ceaiul din această plantă este util în ciroză, hepatită, steatoză hepatică sau dischinezie biliară, dar și tuturor celor care vor să-și mențină ficatul sănătos.
Ceaiuri pentru ficat
Și sucul de anghinare este un remediu naturist care curăță ficatul de toxine, reduce valorile grăsimilor din sânge şi stimulează secreţia biliară.
Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste împotriva afecțiunilor ficatului, fiind utilizat de secole ca tonic amar hepatoprotector.
Efectul benefic îi este dat de silimarină, substanţă cu efect de regenerare a celulelor ficatului. Are un uriaș rol antioxidant, susține detoxifierea, reduce colesterolul și stimulează digestia.
Ceaiuri pentru ficat
Este recomandat să bei aceste ceaiuri pe stomacul gol sau înainte de mese. Totuși, nu e suficient să consumi ceaiuri pentru a detoxifia corect ficatul.
Alimentația este foarte importantă în perioada curei și trebuie să fie bazată pe legume și fructe care, datorită conținutului de vitamine și minerale, ajută ficatul să elimine toxinele.
Mănâncă salate care conţin spanac, ţelină, castraveţi, ornate cu mult pătrunjel, bea sucuri de ridiche neagră, de sfeclă roşie, de morcovi, de mere, sau de citrice și evită alcoolul, grăsimile, prăjelile și alimentele procesate.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citește și alte articole din categoria Ceaiuri