Ceaiuri diuretice

Ceaiuri diuretice

Ceaiuri diuretice

Ajutoare de nădejde atunci când te confrunţi cu afecţiuni renale (Simptome de afecţiuni renale), ceaiurile din plante, asociate cu tratamentele clasice, fac minuni pentru sănătatea rinichilor.

Ceaiuri diuretice: Cozile de cireşe (Tratamente cu cireşe)

Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare, cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare cum sunt cistita, litiaza renală sau uremia.

Conţinutul lor de uleiuri volatile, săruri de potasiu, flavonoide şi tanin ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes.

Ceaiuri diuretice: Florile de coada-şoricelului

Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar le poţi ameliora cu ceai de coada-şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă.

Acestea îi dau eficienţa şi fac din ceaiul de coada-şoricelului un puternic dezinfectant şi un bun calmant.

Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă, vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni) cu flori de coada-şoricelului.

Ceaiuri diuretice: Mătasea de porumb

Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Acestea se datorează vitaminelor B6, C, E şi K, pe care le conţine, dar şi sărurilor de calciu şi de potasiu.

Două-trei căni de infuzie pe zi, preparată dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă, stimulează diureza şi elimină pietrele de la rinichi.

Ceaiuri diuretice: Frunzele de merişor

Arbutina este principala substanţă a frunzelor de merişor, care le face bune remedii antiseptice şi diuretice.

Infuzia din aceste frunze tratează cistita, iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi.

Pentru prepararea decoctului ai nevoie de o linguriţă de plantă şi o cană cu apă. Îşi va face efectul dacă bei două căni pe zi.

Atenţie, este contraindicat femeilor însărcinate!

Ceaiuri diuretice: Ghimpele

Pare greu de crezut, dar această plantă poate trata cistita.

Este eficientă dacă faci un decoct pentru care foloseşti o linguriţă de plantă la 250 ml de apă şi îl bei cu o jumătate de oră înainte de masă, cât este călduţ.

Cura cu decoct de ghimpe trebuie s-o ţii între trei şi cinci luni, timp în care bei două căni pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri