Cel mai bun ceai pentru circulația sângelui

ceai pentru circulația sângelui

Cel mai bun ceai pentru circulația sângelui

Ceai pentru circulația sângelui? Ai mai mereu mâinile și picioarele reci, simți furnicături la nivelul membrelor sau ți se umflă picioarele?

Aceste neplăceri sunt cel mai adesea cauzate de o circulație deficitară a sângelui prin organism. Din fericire, circulația sangvină poate fi stimulată cu ajutorul unui leac din natură.

Ceai pentru circulația sângelui? Ceai de Ghimbir:

Ceaiul de ghimbir, pur și simplu te energizează! Ghimbirul se numără printre cele mai bune surse de energie oferite de natură. Înlătură starea de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, stimulează metabolismul şi stimulează digestia. Prepară un ceai de ghimbir din o linguriţă de ghimbir ras la 250 de ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă, două – trei căni pe zi.

Mai cauți și ceai pentru circulația sângelui?

  • Coada calului – ceai pentru circulația sângelui

Circulația sangvină poate fi îmbunătățită cu infuzie de coada calului, plantă care are un puternic rol stimulator. Peste două lingurițe de plantă mărunțită torni 250 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat un sfert de oră. Bei infuzia de trei ori pe zi, o lună de zile.

  • Salvia – ceai pentru circulația sângelui

Printre plantele cu un puternic efect vasodilatator se regăsește și salvia. Romanii o considerau o plantă sacră, datorită nenumăratelor virtuți terapeutice. Prepari ceaiul din două lingurițe de plantă mărunțită, combinate cu o cană de apă fierbinte. Poți îndulci cu puțină miere. Bei două căni pe zi, timp de 21 de zile.

Mare atenție! Ceaiul de salvie nu este indicat femeilor însărcinate, celor care alăptează și nici persoanelor care suferă de epilepsie.

  • Păpădia – ceai pentru circulația sângelui

O cură cu infuzie de frunze de păpădie, timp de o lună, va îmbunătăți considerabil circulația sangvină. Una dintre marile virtuți ale păpădiei este faptul că ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prepari licoarea dintr-o lingură de plantă mărunțită, la o cană cu apă fierbinte. Bei câte două căni pe zi. Și decocotul de păpădie ajută la normalizarea circulației sangvine. Îl obții dintr-o lingură de plantă mărunțită, pe care o pui la fiert, la foc mic, în 200 de ml de apă, timp de un sfert de oră. Iei câte două lingurițe de decoct, de trei ori pe zi, înainte cu 10 minute de masă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria