Ceai imunitate: 5 cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

ceai imunitate

Ceai imunitate: 5 cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Ceai imunitate: prezent în toate magazinele, cu o gamă variată de arome, ceaiul astăzi reprezintă nu un moment de răsfăț ca pe timpuri, ci o modalitate de a ajuta organismul.

Ceai imunitate: 5 cele mai bune ceaiuri pentru imunitate:

Ceai imunitate: Ceai negru

Studiile de specialitate făcute pe baza acestor tipuri de ceai au scos în evidență faptul că ceaiul negru dacă este consumat cu regularitate poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a tumorilor, în special la nivelul colonului. De asemenea, îți este de folos pentru a combate infecțiile virale și pentru a-ți consolida imunitatea. Și acest tip de ceai te ajută să elimini toxinele din organism într-o manieră destul de ușoară și rapidă, oferindu-ți totodată și o stare de bine, eliminând oboseala.

Ceai imunitate: Ceai de mușețel

Ceaiul de muşeţel este şi el des folosit în orice sezon, pentru că te ajută să te relaxezi şi să ai un somn liniştit, dacă îl consumi cu 30 de minute înainte de culcare. Este capabil să combată gripa şi răceala, are proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, dezinfectante, ameliorează durerile de gât şi de cap şi scade febra. Este benefic şi pentru sistemul digestiv şi cel nervos. Mai mult, se poate folosi şi ca mască pentru ten, sau în coprese pentru ochii iritați de răceală, având capacitatea de a vindeca răni, de a atenua roşeaţa şi de a calma iritaţiile.

Ceai imunitate: Ceai verde

Ceaiul verde este recunoscut pentru calitățile sale, în special pentru că este o sursă bună de antioxidanți. Ceaiul verde are două modalități de preparare, una fiind cea de uscare a frunzelor în tigaie și apoi adaugată apă clocotită peste ele și a doua și cea mai des folosită, infuzia clasică. Astfel, indiferent de metoda de preparare, îți va fi de mare ajutor în arderea caloriilor, ajutându-te totodată să ai parte de o îmbunătățire atât din punct de vedere psihic cât și fizic. Consumat cu regularitate te va ajuta să previi apariția unui accident vascular cerebral, poți chiar să înlocuiești cafeaua cu o cană de ceai verde. Efectele minunate ale acestei licori nu vor întârzia să apară.

Ceai imunitate: Ceai de lămâie

Ceaiul de lămâie este extra plin de vitamine, în special vitamina A, B şi vitamina C, ce susţin sănătatea sistemului imunitar. Este cunoscut pentru capacitatea lui de a trata gripa, răceala, înfecţiile în gât şi amigdalitele, de a ameliora durerile, de a stimula metabolismul şi de a ajuta organismul să se recupereze mai repede. Mai stimulează şi dizolvarea toxinelor din ficat, curăţă sistemul digestiv, previne apariţia pietrelor la rinichi, reglează tensiunea arterială, scade colesterolul rău, previne apariţia ridurilor şi a acneei. Este indicat şi pentru a detoxifia organismul, după perioadele cu mese încărcate.

Ceai imunitate: Ceai alb

Dacă vrei un ceai care să te ajute să slăbești frumos, armonios și care în același timp să te ajute să îți întărești organismul cu doza de antioxidanți oferită, atunci optează pentru ceaiul alb. Deși ceaiul verde se bucură de cea mai mare popularitate, ceaiul alb te ajută să ai parte d eo piele frumoasă, sănătoasă, un organism detoxifiat și un corp mai suplu cu doar 2-3 căni din acest ceai în fiecare zi. Având o cantitate triplă de antioxidanți față de ceaiul verde, ceaiul alb ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, ajută la regenerarea ficatului, reduce nivelul de colesterol din sânge și încetinește activitatea substanțelor care contribuie la limitarea colagenului și elastinei. Deci putem spune că previne și îmbătrânirea prematură.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ceaiuri pentru stres: 8 ceaiuri care combat stresul, anxietatea și oboseala

Beneficii ale ceaiului verde

31 de ceaiuri – preparare, administrare și indicații