Ceai de porumb

Ceai de porumb

Ceai de porumb

Pănuşii se folosesc încă din bătrâni la tratarea mai multor probleme de sănătate.

În compoziţia lor se găsesc uleiuri esenţiale, răşină naturală, compuşi alcaloizi, acid fosforic, potasiu şi magneziu.

Datorită proprietăţilor diuretice, ceaiul preparat din pănuşi joacă un rol important în procesul de slăbire, deoarece stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din corp.

Ceai de porumb: beneficii

Consumul constant al ceaiului de porumb asigură buna funcţionare a ficatului, combate infecţiile urinare şi inflamaţiile vezicii urinare.

Ajută la dizvolarea de pietre la rinichi şi la diminuarea crampelor cauzate de această problemă.

Are un puternic efect diuretic, fără a avea alte alte efecte mai puţin plăcute asupra corpului.

Dacă reţii lichide în exces, este indicat să consumi acest ceai în mod constant.

Prin creşterea cantităţii de urină, se elimină şi excesul de fosfor din corp.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul proteinelor.

Aceste efecte sunt extrem de importante, dacă suferi de afecţiuni articulare.

Astfel, durerile articulare şi inflamaţiile articulare se reduc în mod considerabil.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestor substanţe nutritive se recomandă consumul de ceai preparat din pănuşi.

Se folosesc 2-3 foi care înfăşoară ştiutelete de porumb, se usucă bine, după care se toarnă peste o cană de apă fierbinte (nu fiartă).

Compoziţia se acoperă şi se lasă la infuzat câteva minute.

Se ia câte o lingură de ceai, neîndulcit, la 2-3 ore.

Dacă nu îţi place gustul ceaiului, poţi adăuga puţină zeamă de lămâie.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri