Ceai de goji: beneficii, contraindicaţii și preparare

Ceai de goji

Ceai de goji

Fructele goji au devenit foarte cunoscute în ultima vreme, grație beneficiilor pe care consumul acestora îl are pentru organism.

Dacă până acum ai consumat goji împreună cu iaurt la micul dejun ori simple, sub forma fructelor uscate, a venit vremea să încerci și ceaiul de goji.

Ceai de goji: Proprietăţi

Este bogat în antioxidanți și nu numai. Beneficiile consumului ceaiului de goji sunt numeroase.

In primul rând, conținutul de antioxidanți ajută în lupta împotriva îmbătrânirii premature a organismului, care poate fi cauzată de stres.

In plus, vitamina A și carotenoidele protejează vederea și împiedică apariția unor tulburări oculare cum ar fi degenerarea maculară, care odată cu înaintarea în vârstă poate duce la orbire.

Ceai de goji: Beneficii

Ceaiul de goji este și un foarte bun protector hepatic, dar în acelasi timp și un stimulent pentru circulația sanguină.

Consumând acest ceai, vei avea o stare generală foarte bună, pentru că fructele mai contin și vitaminele C, B și E precum și zinc, fier, cupru, calciu, fosfor și polizaharide.

Ceaiul de goji redă energia dacă îl consumi dimineața, iar o ceașcă de ceai seara te ajută să ai un somn liniștit. De asemenea, întărește sistemul imunitar.

In urma unor cercetări, s-a ajuns la concluzia că ceaiul de goji împiedică formarea celulelor maligne, așadar luptă împotriva cancerului.

Nu în ultimul rând, ceaiul de goji are efect antiinflamator, antibacterian și antimicotic.

Persoanelor cu un metabolism mai lent şi celor cu o poftă de mâncare prea accentuată (apetit excesiv), cele mai bune ceaiuri de slăbit cu goji, le recomandă ca fiind un produs care accelerează procesele din organism şi inhibă senzaţia de foame.

Ceai de goji: Mod de preparare

Ceaiul de goji clasic se prepară prin adăugarea unei lingurițe de fructe uscate la o cană de apă fierbinte.

După ce bei ceaiul aromat, poți consuma și fructele rehidratate.

Alte variante de preparare ale ceaiului de goji constau în amestecul fructelor cu ceaiul verde sau alb.

Ceai de goji: Contraindicaţii

Este contraindicat consumul de goji atunci când urmaţi un tratament care subţiaza sângele, deoarece aceste fructe pot anula efectul medicamentelor.

De asemenea, nu sunt recomandate în caz de alergii la polen.

Au existat unele situaţii în care fructele de goji au cauzat fotosensibilitate şi eczeme la suprafaţa pielii după expunerea la soare.

Persoanele cu boli renale sunt sfătuite să nu consume cantităţi mari de goji, deoarece aceste fructe conţin cantităţi destul de mari de oxalaţi, care împiedică absorbţia calciului în oase şi favorizează formarea pietrelor la rinichi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole din categoria Ceaiuri