Ceai de fructe de pădure: beneficii și proprietăți

Ceai de fructe de pădure

Ceai de fructe de pădure

Ceaiul din fructe de pădure este un amestec de mai multe fructe de pădure, selectate cu grijă și trecute prin procesul de deschidratare până devin fructe uscate; așadar beneficiile oferite de acestea pot fi savurate și în sezonul rece, atunci când frigul ne determină să bem o ceașcă de ceai.

Valoroase datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive, fructele, în general, și cele de pădure, în special, sunt apreciate și utilizate în: industria alimentară (la prepararea gemurilor, a siropurilor, a dulcețurilor, a băuturilor răcoritoare, etc.);

în industria farmaceutică (pentru producția de medicamente și de ceai din fructe de pădure benefice în tratarea diverselor afecțiuni de sănătate) sau la fabricarea cosmeticelor de foarte bună calitate (naturale – care au în componență uleiuri și arome extrase din alune, nuci și alte fructe de pădure).

Așa se explică interesul tot mai mare pentru adaptarea în culturi a majorității arbuștilor fructiferi care se găsesc în sălbăticia pădurilor, ca fructele de pădure;

precum: agrișele, alunele, nucile, castanele, coacăzele, merele pădurețe, zmeura, murele, perele pădurețe, moșmoanele, gherghinele, scorușul de munte, cătina, cireșele și vișinele de pădure, mălinele, coarnele, afinele, măceșele și altele, întăresc imunitatea organismului și combat anumite boli.

Vitaminele (A, B1, B2, C, D, E, K, PP) pe care le conține ceaiul de fructe de pădure sunt substanțe hrănitoare care ajută la buna dezvoltate și funcționare a corpului uman.

Aceste substanțe variază ca proporție în funcție de fruct. Dintre fructele de pădure cu cel mai mare conținut de vitamina C sunt coacăzele negre benefice în tratarea reumatismului și a anemiei.

Ceai de fructe de pădure: Beneficii

Detoxifierea organismului

Pectinele se găsesc în pereții fructelor și în mod implicit și în ceaiul de fructe de pădure. Aceste substanțe au rolul de a colecta toxinele și colesterolul, detoxifiind organismul prin evacuarea acestora.

Terapie preventivă și menținerea sănătății

Răceala și gripa pot fi ținute la distanță dacă obișnuiești să-ți hidratezi organismul cu ceai de fructe de pădure.

Combat îmbătrânirea sistemului nervos

Sigur vrei o minte ageră, așadar hrănește-o cu elementele benefice frumos ambalate în fructele de pădure. Ceaiul de fructe de pădure alungă depsesia și tonifică sistemul nervos.

Oferă energie organismului

Conținutul bogat de zaharuri și vitamine este binevenit celui extenuat de munca fizică sau intelectuală.

Ochi sănătoși și frumoși

Elementele nutritive pe care le poți consuma bând 2 căni de ceai de fructe de pădure pe zi pe ajută să-ți menții sănătatea vederii.

Ceai de fructe de pădure: Ceaiul de zmeură-te detoxifică

Are efect puternic de detoxificare și antioxidant.

Ceai de fructe de pădure: Ceaiul de coacăze – reduce tensiunea arterială

Infuzia de coacăz negru are acțiune calmantă și hipotensivă. Are și efect diuretic. Pentru scăderea tensiunii arteriale, se beau câte 100 ml, dimineața și seara.

Ceai de fructe de pădure: Ceaiul de măceșe – stimulează secreția biliară

Este recomandat în problemele ficatului. Are capacitatea de a stimula secreția biliară, este o excelentă sursă de vitamine, în special de vitamina C, având efect tonic și energizant.

Ceai de fructe de pădure: Ceaiul de mure – protejează inima

În medicina populară, ceaiul de mure este potrivit pentru persoanele care vor să aibe o inimă mai puternică.

Ceai de fructe de pădure: Ceaiul de afine – scade glicemia

Este extrem de aromat și poate fi consumat fără grijă dacă suferi de afecțiuni gastrointestinale. Are și efect hipoglicemic, fiind recomandat în diabet. Este diuretic și dezinfectant al aparatului urinar, având și un bun rol antidiareic.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole din categoria Ceaiuri