Ceai de chimen: bun pentru digestie, colesterol, ritm cardiac etc.

ceai de chimen pentru slabit ceaiul beneficii

Ceai de chimen: bun pentru digestie, colesterol, ritm cardiac

Ceai de chimen: chimenul este cunoscut încă din antichitate ca fiind un condiment pentru brânzeturi, preparate din carne, are și o întrebuințare medicinală. Combinat cu mâncărurile grase, chimenul favorizează producerea fluidelor digestive, ușurând astfel digestia. Este folosit cu succes la prepararea anumitor feluri de lichior.

Ceai de chimen: semințele de chimen sunt bogate în fier, glucide, rezine, tanoizi, minerale, fitosteroli. Fiind totodată și un condiment aromatic, este presărat peste produsele de panificație, brânzeturi.

Atenție!

Această plantă, consumată în cantități mari, devine toxică și poate cauza neplăceri digestive! Este contraindicată femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de epilepsie.

Ceai de chimen: bun digestiv

În cazul în care nu ai poftă de mâncare sau bebelușul tău are colici, ceaiul de chimen este un tratament pe măsură. Efectele sale antiinflamatoare intestinale puternice, ajută la echilibrarea în problemle cu flora intestinală, stimulează producerea sucului gastric, calmează și relaxează intestinele.

Ceaiul de chimen este bun pentru colesterol

Mai mult decât atât, dacă ai probleme cu colesterolul, bea un litru de ceai de chimen în fiecare zi, timp de 4 săptămâni și astfel va scădea și nivelul de colesterol din sânge.

Ceai de chimen: pentru balonare

Are efect antispastic care combate balonarea, dar și efect de stimulare a enzimelor pancreatice, care ajută la asimilarea alimentelor ingerate.

Ceai de chimen: bun pentru ritmul cardiac

Ajută la reglarea ritmului cardiac, elimină problemele cu viermi intestinali și facilitează absorția fierului în organism, stimulând secreția lactației prin conținutul de fitoestrogeni. Îmbunătățește calitatea laptelui matern și calmează inflamațiile sânilor în timpul alăptării.

Ceai de chimen: remediu pentru colon iritabil

Potrivit studiilor efectuate în privința acțiunii chimenului asupra organismului, este indicat uzul ceaiului de semințe de chimen dacă ai colon iritabil, colită sau halenă (miros neplăcut al respirației).

Ceaiul de chimen este bun pentru astm sau dureri de cap

Are, de asemenea, calități anti cancerigene. Eficient și împotriva răcelilor, este indicat și în astmul bronșic sau dureri de cap.

Ceai de chimen: pentru slăbit

Dacă nu te-ai convins de proprietățile incredibile ale semnințelor de chimen, află că acest ceai are proprietatea de a intensifica arderile grăsimilor din corp cu până la 25%, fapt care îl recomandă mai ales dacă vrei să scapi de un surplus de kilograme.

Alungă astenia și lipsa de concentrare folosind tinctura de chimen, care, datorită uleiului volatil obținut, are efect tonic și favorizează atât circulația cerebrală, cât și reinstalarea optimismului.

Ceai de chimen: mod de preparare

Infuzie – la 250 ml de apă fierbinte se pune o linguriță și jumătate de semințe. Acest ceai se bea fractionat, de 3 ori pe parcursul unei zile.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole din categoria Ceaiuri