Brusture: tratamente naturiste cu brusture

brusture tratament tratamente naturiste

Brusture: tratamente naturiste cu brusture

Brusture: brusturele se poate consuma sub formă de ceai, decoct, tinctură sau poate fi găsit sub formă de suplimente. Rădăcina de brusture este elementul principal utilizat în medicina naturistă.

Rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate. Până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Brusturele combate acneea

Brusturele ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza. Este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită conţinutului de arctiozidă, o substanţă al cărei efect în organism este comparabil cu al penicilinei. Brusturele este eficient în consum intern, sub formă de ceai. Se prepară din rădăcină și cicoare, 30 grame de amestec la un litru de apă. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoară și se bea pe parcursul unei zile.

Brusturele este bun pentru diabet

Rădăcina este recomandată celor care suferă de diabet, deoarece are proprietatea de a scădea zahărul din sânge. Acțiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează conținutului foare ridicat de insulină. De asemenea, reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulin din celulele pancreatice. Decoctul din rădăcină de brusture se prepară din 2-3 lingurițe de rădăcină măcinată și se fierb în 200 ml de apă până se pierde o treime din apa adăugată. Se strecoară și se împarte, de regulă, în 2 porții. Se bea dimineața și seara.

Brusture pentru păr

Brusturele este folosită în tratamentul pentru alopecie, deoarece preparatele pe bază de brusture încetinesc și chiar opresc căderea părului. De asemenea, combate și mătreața. Pentru căderea părului ¬ se folosește decoctul, combinat cu cel de frunze de urzică. Cu acest preparat îți clătești părul.

Brusture: te ajută să slăbești

Ceaiul de brusture este un adjuvant de nadejde în curele de slăbire, datorită proprietăților detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate constipația și problemele digestive, elimină toxinele din corp și previne formarea straturilor adipoase.

Brusturele este bun pentru infecțiile urinare și renale

Brusturele conține poliacentilene, substanțe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecțiuni precum cistita, nefrita, infecțiile urinare. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de două lingurițe de rădăcină măcinată la o cană cu apă. Se poate bea atât cald, cât și rece, câte două pahare pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tratamente naturiste cu sânziene galbene şi beneficii ale acestora

Tratamente naturiste pentru durerile articulare

Hipertensiunea arterială: remedii naturale şi regim