5 beneficii ale unei plimbări de 30 de minute zilnic

beneficiile unei plimbări doftoria

Beneficiile unei plimbări de 30 de minute zilnic

Plimbările regulate sunt unele dintre cele mai bune și mai ușoare lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Vă ajută să pierdeți în greutate, să vă reduceti nivelul de stres, la scăderea tensiunii arteriale și reducerea riscului de multe boli cronice.

  • 1. Veți reduce riscul bolilor cronice

Mersul pe jos scade nivelul de zahăr din sânge și riscul general pentru diabet. Cei care merg 30 sau mai multe minute de activitate moderată în 5 sau mai multe zile pe săptămână au un risc de 30% mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cei care nu merg regulat.

  • 2. Starea ta se va îmbunătăți.

Mersul în aer liber vă expune la lumina naturală a soarelui, ceea ce vă poate ajuta să opriți diferite tulburari afective sezoniere. Mișcarea regulată modifică sistemul nervos atât de mult încât veți avea parte de o scădere a furiei și ostilității.

  • 3. Vei reduce grăsimea abdomenului

Mersul obișnuit poate ajuta la îmbunătățirea răspunsului organismului la insulină, care poate ajuta la reducerea grăsimii abdomenului, este cu siguranță un beneficiu fericit pentru cei care încep să meargă în mod regulat.

  • 4. Îți vei păstra picioarele minunate

Pe măsură ce îmbătrânim, crește riscul de a dezvolta vene varicoase inestetice. Dacă sunteți predispuși genetic la vene varicoase, mersul zilnic poate ajuta la întârzierea debutului lor.

  • 5. Ideile dvs. creative vor începe să curgă.

Indiferent dacă vă simțiți blocați la locul de muncă sau căutați o soluție pentru o problemă dificilă, cercetările arată că este o idee bună să vă mișcați corpul pentru a vă pune în miscare și creierul, si veți descoperi beneficiile unei plimbări.