6 motive pentru care e bine să transpirați în fiecare zi

beneficiile tanspirației doftoria

Beneficiile tanspirației? Iată 6 motive pentru care e bine să transpirați în fiecare zi

Unii oameni vor face orice pentru a nu transpira. Dar transpirația este de fapt bună pentru dumneavoastră, și nu doar din cauza multor beneficii pe care le aduce ea, poate chiar ajuta la vindecarea și sănătatea corpului.

  • 1. Detoxifică

Transpirația ajută la eliminarea tuturor tipurilor de toxine, de la metale la poluanți organici persistenți. Eliminarea acestora este importantă pentru sănătatea ta, transpirația conține aproximativ de 24 de ori mai mult cadmiu, de 19 ori mai mult nichel, de 16 ori mai mult plumb și aproape de trei ori mai mult aluminiu decât urina. În general, transpirația este mai eficientă decât urina la îndepărtarea majorității metalelor din corp.

  • 2. Vindecă

Transpirația ne ajută să ne vindecăm. De fapt, știința începe să dezvăluie rolul important pe care glandele sudoripare îl joacă atunci când vine vorba de vindecarea rănilor.

  • 3. Endorfine

Pe măsură ce corpul își produce propriile substanțe chimice, cunoscute ca endorfine, este posibil să crească aceste niveluri ale „hormonului fericirii” în creier prin transpirație indusă de exerciții fizice. Acestea sunt considerate analgezice naturale pe măsură ce acționează receptorii opioizi în creier care ajută la reducerea disconfortului și pot, de asemenea, să contribuie la apariția sentimentelor de euforie și bunăstare generală. Efectele endorfinelor sunt atât de puternice încât ele pot fi chiar mai eficiente în combaterea depresiei decât un antidepresiv.

  • 4. Încetinește sau previne boala Alzheimer

Cercetările au constatat că activitatea fizică care duce la transpirație are chiar și puterea de a încetini progresul bolii Alzheimer, sau de a împiedica apariția precoce a bolii.

  • 5. Luptă împotriva răcelii sau a gripei

Transpirația a fost recomandată de mult timp pentru accelerarea recuperării în cazul unei răceli sau a unei gripe.
Dacă aveți simptome minore, puteți să faceți exerciții ca să transpirați.

  • 6. Reducerea riscului de pietre la rinichi

Transpirația ajută la susținerea funcționării sănătoase a rinichilor, eliminând o parte din sarea și calciul din sânge. La rândul său, acest lucru reduce cantitatea de sare și calciu din urină, ceea ce poate duce la pietre la rinichi. În același timp, pierderea de apă care rezultă din transpirație, indiferent dacă transpirați din cauza căldurii de vară sau a efortului fizic, duce la o producție mai redusă de urină. Cu cât transpirați mai mult, cu atât urinați mai puțin, ceea ce poate permite mineralelor care cauzează piatră la rinichi să se diminueze.