10 beneficii ale consumului de lapte

beneficii ale consumului de lapte doftoria

Beneficii ale consumului de lapte

Fie că este vorba despre un pahar simplu de lapte cald sau un iaurt cu conținut scăzut de grăsime, shake de proteine, laptele este și va continua să rămână una dintre cele mai sănătoase surse de hrană disponibile. De fapt, este una dintre cele mai utilizate surse de hrană. Consumul de lactate reprezintă o parte importantă a dietei noastre, având în vedere faptul că există 6 miliarde de consumatori de lapte și produse lactate. India este cel mai mare producător și consumator de lapte. Laptele este, în general, cunoscut pentru conținutul ridicat de calciu, dar este o comoară a multor alți nutrienți vitali care vă pot oferi beneficii nesfârșite pentru sănătate. Laptele joacă un rol important în nutriția generală și sănătate.

  • Laptele cald reprezintă o modalitate de a vă reîncărca corpul și de a-l menține hidratat toată ziua. Este bine să beți lapte după exerciții, pe măsură ce reumple rapid electroliții din organism și ajută la rehidratarea rapidă a organismului.
  • Laptele este cunoscut mai ales pentru îmbunătățirea nivelului de calciu. Ajută la creșterea osoasă la copii, menținând, de asemenea, forța osoasă la adulți. Vitamina D este necesară pentru ca organismul să absoarbă calciul.
  • Dacă suferiți de o durere în gât, o ceașcă de lapte fierbinte poate fi cel mai bun medicament pentru durere și disconfort. Veți simți un sentiment liniștitor atunci când savurați o ceașcă de lapte cald.
  • Laptele este și o gustare sănătoasă. Adăugați un pahar de lapte la cină. Femeile care beau lapte degresat sau cu conținut scăzut de grăsimi pierd mai multă greutate.
  • Cu toții știm importanța somnului sănătos și rolul său în repararea și restaurarea corpului. Se recomandă un pahar de lapte cald înainte de culcare, deoarece ajută la un somn bun.
  • Pentru pacienții care suferă de boli cronice, laptele acționează ca un supliment bogat. Mulți oameni care întâmpină dificultăți în a înghiți hrana pot consuma un pahar fierbinte de lapte.
  • La sfârșitul zilei, un pahar de lapte cald ajută la reducerea stresului și relaxarea nervilor.
  • Laptele vă ajută să vă construiți mușchii. Când lucrați din greu sau faceți exerciții, laptele vă ajută să recuperați energia pierdută și să reparați mușchii.
  • Reduce tensiunea arterială ridicată și, prin urmare, reduce riscul de accident vascular cerebral.
  • Dacă doriți dinți puternici, consumați zilnic doza recomandată de lapte. Laptele cald nu face rău dinților ca laptele rece (pentru persoanele cu dinți sensibili). Creșterea cantității de fosfor, calciu și iod prezentă în lapte ajută la întărirea dinților, consolidarea fălcilor și a altor oase. Laptele cald între mese este, de asemenea, bun pentru a ajuta sănătatea orală, deoarece protejează smalțul.