5 motive să nu bei ceai dimineața la prima oră

bei ceai dimineața

5 motive să nu bei ceai dimineața la prima oră

Bei ceai dimineața? Pe lângă beneficiile pe care la aduce organismului consumul de ceai, există și riscuri asupra sănătății, precum creșterea acidității stomacului din cauza cafeinei, care dăunează digestiei, mai ales dacă îl bei pe stomacul gol.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: deteriorează smalțul dinților

Acest lucru se întâmplă dacă bei ceaiul îndulcit, deoarece numărul bacteriilor din gură se va înmulți în prezența zahărului, care crește totodată și aciditatea, ducând la eroziunea smalțului dentar.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: diminuează absorbția fierului

Ceaiul verde scade abilitatea organismului de a absorbi fier în mod natural. De aceea, persoanele care suferă de anemie nu ar trebui să bea niciodată ceai pe stomacul gol.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: întrerupe activitatea metabolică

Obiceiul de a bea ceai pe stomacul gol poate provoca aciditate în interiorul stomacului, care poate interfera cu activitatea metabolică obișnuită, determinând mai mult probleme, decât beneficii.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: provoacă balonarea

Ceaiul negru, în special, poate provoca senzația de balonare, scăzând, în același timp, pofta de mâncare. De aceea, este important să îți asculți organismul și să urmărești dacă apar schimbări atunci când consumi un anumit tip de ceai, în special la primele ore ale dimineții, pe stomacul gol.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: deshidratează organismul

Poate că bei ceai la primele ore ale dimineții tocmai în ideea de a-ți hidrata organismul după câteva ore de somn, însă, din păcate, în realitate lucrurile se întâmplă în mod diferit. Ceaiul este un diuretic, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea apei din organism. Când te trezești, corpul este deja deshidratat și dacă vei bea ceai, acest lucru va determina deshidratarea excesivă, putând duce la apariția de crampe musculare.

  • Bei ceai dimineața la prima oră: efecte pozitive

Dacă obișnuiești să-ți începi dimineața bând o cană de ceai pe stomacul gol, ritual întâlnit la foarte multe persoane, metabolismul este îmbunătățit și imunitatea întărită datorită antioxidanților conținuți. Există și o mulțime de beneficii ale ceaiului, asa că, încearcă să găsești ceaiul perfect pentru tine, consumă-l după ce ai mâncat măcar o feliuță de pâine și neîndulcit cu zahăr.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

10 motive pentru care ceaiul ar trebui consumat zilnic

Cum se prepară corect ceaiul (infuzie, macerat, amestec)

Beneficii şi contraindicaţii ale ceaiului