Apetit excesiv
Apetit excesiv. Termenul medical pentru această afecțiune este de polifagie și se manifestă prin creșterea excesivă a poftei de mâncare.Foamea exagerată apare de obicei în condiții de anxietate sau stres.
Această tulburare alimentară poate conduce la diverse probleme de sănătate. De aceea, este important să se apeleze la medic și să se ia măsuri în vederea schimbării obiceiurilor alimentare defectuoase.
Apetit excesiv: Simptome
- creșterea excesivă a poftei de mâncare
Apetit excesiv: Cauze
- tulburări metabolice
- boli degenerative cerebrale
- boli cronice
- diabetul zaharat
- hipotiroidism
- obezitate
- obiceiuri alimentare
Apetit excesiv: Tratament clasic
- dietă (pentru aducerea consumului alimentar în limite cantitativ normale)
- tratament corespunzător bolii de bază
- exerciții fizice anorexigene centrale (produse care scad pofta de mâncare și diminuează acest apetit excesiv)
Apetit excesiv: Tratament naturist
Cure de dezintoxicare
Acestea presupun zile succesive de repaus alimentar absolut sau un repaus relativ (de o zi pe săptămână), timp de 2 luni; în această perioadă se consumă 500 g de fructe și se beau cantități suficiente de lichide (2 l pe zi).
Dietă
Alimentație fără carne, grăsimi animale, zahăr, prăjituri, paste făinoase, mâncăruri gătite, alcool, cafea, sare.
Se trece pe regim vegetarian cu: ciuperci, semințe, miere, cereale încolțite, fructe, salate, nectar din fructe și legume.
Băi de plante cu flori de câmp
Mod de preparare: 250 g de plantă uscată se pun într-un săculeț de pânză, care se introduce în cadă în momentul în care începe să se adune apă în ea; durata băii este de 15-20 de minute; o cură este alcatuită din 10 băi, în fiecare zi câte una; după baie te înfășori într-o pătură și stai în pat 15-20 de minute, pentru a transpira.
Cură de vișine
Se consumă câte 500 g pe zi, timp de 10 zile. (Dieta cu cireşe şi vişine)
Decoct din 1 lingură de pulbere de rădăcină la 250 ml de apă clocotită, se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă 3 căni pe zi.
Infuzie din 2 lingurițe de plantă frunze, tije, rădăcină la o cană de apă clocotită (250 de ml), se acoperă 20 de minute, se strecoară, se beau 3 căni pe zi.
Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria
Citeşte şi alte articole: