Apa cu sare: 6 utilizări inedite

apa cu sare doftoria

Apa cu sare

Natura nu încetează niciodată să ne surprindă și ne oferă remedii pentru a ne ajuta să facem față nevoilor cotidiene. Unul dintre aceste remedii este amestecul de apă cu sare, un aliat de nădejde pentru sănătate, cât și pentru frumusețea pielii.

Apă cu sare pentru durerea de gât

Pentru durerile de gât, însoțite adesea de răceală sau gripă, medicii recomandă adesea gargara cu apă și sare, întrucât tratează infecția și ameliorează durerea.

De ce ai nevoie: un pahar cu apă (200 ml) și o linguriță de sare de masă. Se diluează sarea în apă și se face gargară cu acest amestec, timp de 10 minute, fără a înghiți însă apa.

Repetă tratamentul de 3-4 ori pe zi și vei simți o ameliorare semnificativă a durerii de gât.

Apă cu sare pentru picioare umflate

În cazul în care ai picioarele obosite și umflate, încearcă următorul remediu cu apă și sare!

De ce ai nevoie: Un lighean cu apă caldă, 2 linguri de sare grunjoasă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 5 picături de ulei esențial de lavandă.

Se adaugă toate ingredientele în apa călduță (se amestecă bine) și se înmoaie picioarele în acest amestec timp de 20-30 de minute. Această baie relaxează și destinde musculatura picioarelor.

Apă cu sare pentru rănile infectate

Înainte de a recurge la alcool sau apă oxigenată, încearcă apa cu sare pentru a vindeca orice rană infectată. Pur și simplu se spală rana cu apă caldă în care ai diluat sare.

Repetă acest tratament de 3 ori pe zi pentru a reduce inflamația.

Apa cu sare tratează aftele

Aftele bucale apar, de obicei, din cauza lipsei de vitamina B12 sau fier, fiind vorba de o afecțiuni destul de comună. Pentru vindecarea rapidă a afectelor bucale, este suficient să te clătești cu apă cu sare de 3 ori pe zi (fără să înghiți apa), imediat după ce te speli pe dinți.

Apă cu sare pentru ochi obosiți

Ai ochii obosiți, inflamați și cu cearcăne? Aplică următorul remediu!

De ce ai nevoie: 100 ml de apă, 1 linguriță de sare de masă și dischete demachiante din bumbac.

Pune la fiert apa, însă ai grijă să nu se ajungă la o temperatură prea mare (apa trebuie să fie călduță). Apoi, pune sarea la dizolvat în apă. După ce s-a diluat sarea, înmoaie câteva dischete în acest amestec și aplică-le apoi pe ochi tamponând ușor de mai multe ori.

Apa cu sare elimină mătreața

În cazul în care te confrunți cu mătreață, încearcă cura de apă cu sare.

De ce ai nevoie: 5 lingurițe de sare (50 grame), 3 picături de ulei esențial de arbore de ceai și 500 de ml de apă caldă.

Tratamentul se aplică de părul uscat: se maseză viguros scalpul cu sare până ce aceasta se absoarbe bine în piele. Apoi, diluează uleiul de arbore de ceai în apă și se clătește părul cu această soluție. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se spala părul cu un șampon blând, de calitate și se aplică balsam. Tratamentul se repetă o dată pe săptămână.