Anxietate: 7 remedii naturale care o combat

Anxietate

Anxietate

Există multe remedii sigure, nemedicamentoase, pentru anxietate, de la tehnici care îţi ajută mintea şi corpul, la ceaiuri calmante.

Unele încep să dea rezultate imediat, în timp ce altele pot ajuta la reducerea anxietăţii în timp.

Anxietate: Muşeţelul

În momentele de agitaţie şi de nervozitate, o ceaşcă de ceai de muşeţel te poate ajuta să te calmezi.

Substanţele din compoziţia plantei intră în contact cu aceiaşi receptori din creier ca şi medicamentul numit diazepam, prescris de medici pentru astfel de tulburări psihice, dar nu prezintă aceleaşi efecte secundare.

Într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania, pacienţii cu tulburare anxioasă generalizată care au promit produse naturale pe bază de muşeţel.

Timp de opt săptămâni au prezentat o atenuare semnificativă a simptomelor, comparativ cu pacienţii care au luat medicamente.

Anxietate: Valeriana

Unele suplimente pe bază de plante reduc anxietatea fără a te face să fii somnolent (cum ar fi L-teanina), în timp ce altele sunt sedative.

Valeriana intră în a doua categorie. Aceasta te ajută să dormi şi este recomandată anxioşilor cu tulburări de somn.

Valeriana are un miros neplăcut, aşa că majoritatea o iau sub formă de capsule sau de tinctură. Dacă vrei să încerci valeriana, ia-o seara, în niciun caz dimineaţa, înainte de a merge la serviciu.

Anxietate: Menta

Menta este folosită pentru a reduce stresul, anxietatea şi problemele de somn. Într-un studiu realizat pe voluntari sănătoşi, cei care au luat extracte de mentă au fost mult mai calmi decât cei cărora li s-a administrat un medicament antistres.

Specialiştii atrag atenţia, totuşi, că unele studii au descoperit că o cantitate prea mare de mentă te poate face, de fapt, mai agitat.

Anxietate: Floarea pasiunii (Passiflora)

Unele studii au arătat că această plantă poate reduce simptomele anxietăţii la fel de bine ca medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală. Este adesea folosită pentru insomnie.

Ca şi alte sedative, aceasta poate provoca somnolenţă, astfel că nu este recomandat să fie luată împreună cu valeriana, hameiul, menta sau cu alte sedative din plante. De asemenea, floarea pasiunii nu trebuie luată mai mult de o lună.

Anxietate: Levănţica

Aroma îmbătătoare de lavandă poate fi un antiinflamator „emoţional“. Într-un studiu, pacienţii care aşteptau să intre la dentist erau mai puţin anxioşi dacă în sala de aşteptare exista un parfum de lavandă.

Un alt studiu, de data aceasta din Florida, a arătat că elevii care au inhalat mirosul de ulei de lavandă înainte de un examen au fost mai puţin anxioşi, deşi unii dintre ei au spus că s-au concentrat mai greu în timpul testului.

Anxietate: Ceaiul verde

Cercetările arată că L-teanina, un aminoacid din ceaiul verde, ajută la scăderea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. De asemenea, câteva studii au constatat că acest compus reduce toate manifestările anxietăţii.

Anxietate: Exerciţiile fizice (Beneficiile sportului)

Sportul este bun pentru creier, dar este şi un antidot puternic împotriva depresiei şi anxietăţii.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole