Anorexie: simptome, cauze și tratament

anorexie

Anorexie: 

De la anorexie, care se explică prin lipsa poftei de mâncare până la anorexia nervoasă nu este decât un pas. Cea din urmă este o afecțiune psihiatrică gravă, care presupune tulburări de comportament alimentar.

Anorexia este o tulburare alimentară. Oamenii cu anorexie se gândesc numai la kilogarmele în plus, se cântăresc tot timpul și se văd grase în oglindă, deși ele sunt slabe.

Netratată, această afecțiune poate deveni o boală permanentă. În timp, poate cauza înfometare și probleme grave de sănătate, cum ar fi boli cardiovasculare și afecțiuni ale rinichilor.

Anorexie: Simptome

Femeile anorexice au greutatea mai mică decât greutatea normală, sunt obsedate de diete și de slăbit, vomită sau iau pastile cu efect laxativ.

Acestea se simt slăbite, obosite, lesină, au firul de păr subțire, pielea uscată, unghii sensibile, le este frig tot timpul, au tensiune arterială scăzută și bătăi slabe ale inimii și pielea de pe brațe și picioare de culoare vânătă.

Anorexie: Cauze

Persoanele care suferă de anorexie fac un sport sau au un loc de muncă ce necesită anumite dimensiuni corporale. Vorbim aici de balet, modeling sau gimanstică.

Totodată, aceste persoane își doresc exagerat de mult să slăbească, să arate bine și se îngrijorează de felul în care arată. Specialiștii spun că 9 din 10 femei sunt anorexice.

Anorexie: Tratament

Fără tratament anorexia nu se tratează. Deoarece este o afecțiune, atât psihică, cât și fizică, este nevoie de ajutorul unui psiholog sau consilier care să ajute persoana bolnavă.

Nu există medicamente care să o vindece, cu excepția cazului în care persoana afectată suferă de depresie și are nevoie de antidepresive.

Anorexia se trateaza în timp, iar cazurile grave necesită internare în spital.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Boli de nutriție: exemple și definiții

Apetit redus: lipsa poftei de mâncare

Obezitatea la copii şi adolescenţi: sfaturi utile şi tratament dietetic

Bulimia nervoasă şi Anorexia nervoasă: două afecţiuni care modifică greutatea