7 alimente surprinzătoare care luptă cu stresul și anxietatea

alimente pentru stres doftoria

Alimente pentru stres și anxietate

  • 1. Coacăze

Coacăzele sunt atât de dulci și suculente, sunt aproape ca un desert. Sunt extrem de bune pentru tine și pot chiar ajuta la stimularea stării tale, relaxându-te și îndepărtând anxietatea. Acestea conțin antociani, pigmenții responsabili pentru culoarea albastră. Acești antioxidanți ajută creierul să producă dopamină, care este esențială pentru starea de spirit. Sunt, de asemenea, încărcate cu vitamina C, care ajută la repararea și protejarea celulelor corpului nostru. Le puteți îngheța și le puteți savura ca o gustare delicioasă rece.

  • 2. Ceai de mușețel

Mușețelul a fost folosit de foarte mult timp pentru efectele sale naturale de calmare – este o plantă care a fost folosită în medicamentele tradiționale și pe bază de plante timp de mii de ani. De fapt, se spune că vechii romani, greci și egipteni îl foloseau pentru anxietate și insomnie. Mușețelul are un efect calmant asupra simptomelor de anxietate. Sorbiți o ceașcă de ceai în fiecare zi și puteți observa o scădere semnificativă a simptomelor de anxietate în doar câteva săptămâni.

  • 3. Banane

Bananele nu sunt numai o sursă importantă de vitamine B, care, după cum s-a observat, lucrează pentru a ajuta la calmarea sistemului nervos, sunt și o hrană excepțională pentru reglarea dopaminei, substanța chimică naturală care recompensează starea de spirit și în cele din urmă te scutește de anxietate. Asta pentru că bananele, în special când sunt coapte, au un nivel ridicat de tirozină care este folosit de corp pentru a sintetiza dopamina. Triptofanul din banane are ca rezultat și o creștere a nivelului de magneziu al organismului, ceea ce contribuie și el la diminuarea anxietății. Studiile științifice au descoperit că nivelurile scăzute de magneziu au fost asociate cu anxietatea.

  • 4. Avocado

Vitaminele B sunt importante pentru celulele creierului și nervii sănătoși, ceea ce îi determină pe experți să creadă că, pentru unii, acele sentimente de anxietate ar putea fi înrădăcinate într-o deficiență a vitaminei. Stresul cronic, dieta săracă și anumite afecțiuni medicale pot duce la epuizarea stocurilor de substanțe nutritive esențiale ale organismului. Simptomele unui deficit de vitamina B includ iritabilitate, oboseală, instabilitate emoțională și anxietate. Avocado este plin cu vitamine B care te ajtuă în stres, precum și potasiu, care ajută la scăderea în mod natural a tensiunii arteriale.

  • 5. Sparanghel

Conține un număr de substanțe nutritive importante care pot ajuta la lupta împotriva simptomelor de anxietate. Este o sursă excelentă de acid folic – și un nivel scăzut de acid folic a fost asociat cu afectarea neurotransmițătorului, care este cunoscută că duce la anxietate. Doar patru tije conțin 89 micrograme de vitamina B benefică, sau 22% din valoarea zilnică recomandată, dar are doar 13 calorii. Sparanghelul conține, de asemenea, o cantitate moderată de potasiu pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

  • 6. Curcan

Triptofanul este un aminoacid găsit în multe alimente care conțin proteine, dar curcanul este una dintre cele mai bune surse. Așa cum s-a menționat, triptofanul ajută la creșterea nivelului de magneziu al organismului, care poate ajuta la reducerea simptomelor de anxietate. Cercetătorii consideră, de asemenea, că are un efect pozitiv asupra stresului, deoarece aminoacidul ajută creierul să producă hormoni precum serotonina, care vă ajută să vă simțiți mai calm și relaxat.

  • 7. Ciocolată neagră

Consumând ciocolată neagră s-a descoperit că reducerea hormonilor de stres cum ar fi cortizolul. Însă, moderația este cheia. Ciocolata are o mulțime de calorii – dacă mâncați prea mult, kilogramele pot să urce rapid.