Alimente nutritive pentru ochii sănătoși
Este foarte important să mențineți cantitatea potrivită de nutrienți pentru un corp, o minte și un suflet sănătoase. Aceasta includ și sănătatea ochilor și vederea. Nutriția suficientă sub formă de vitamine și minerale va menține ochii în stare perfectă și departe de diferite afecțiuni.
- Morcovi:
Nivelurile ridicate de beta-caroten din morcovi sunt responsabile de sănătatea bună a ochilor dumneavoastră. Morcovul conține vitamina A care îmbunătățește funcționarea corectă a ochilor, precum și cea a retinei. Este cunoscut și pentru protejarea viziunii.
- Ouă:
Luteina și zeaxantina sunt două dintre enzimele prezente în ouă care vă ajută să atingeți obiectivul de nutriție pentru ochi. Acestea, împreună cu conținutul de zinc din ouă, ajută la reducerea riscului degenerării maculare și, prin urmare, protejează vederea.
- Migdale:
Conținutul de vitamină E din migdale asigură cantitatea necesară de nutriție pentru ochi. De asemenea, reduce viteza degenerescenței maculare. O mână dintre acestea în fiecare zi va face minuni pentru ochi.
- Legume verzi cu frunze:
Împreună cu evitarea bolilor oculare precum degenerescența maculară, puteți beneficia și de luteina antioxidantă și zeaxantina care ajută la prevenirea afectării celulelor și, astfel, menține ochii sănătoși. Acestea sunt pigmenții din ochi care îl protejează de orice afecțiune.
- Cartofi dulci:
Bogat în beta-caroten (un tip de vitamina A), cartofii dulci fac o hrană perfectă pentru o nutriție echilibrată pentru ochi. Ajută și pentru o viziune bună.
- Broccoli:
În afară de sănătatea ochilor, aceasta este o legumă care ajută și la menținerea sănătății inimii. Împreună cu luteina și zeaxantina, acesta asigură niveluri bune de vitamina C pentru ochi. Împiedică pierderea vederii și degenerarea maculară și menține o nutriție echilibrată pentru ochi.
- Germeni de grâu:
Au un nivel bun de vitamina E, care este un antioxidant și previne celulele de orice fel de daune. Există o mulțime de moduri în care puteți consuma germeni de grâu în fiecare zi. Includeți-le în dieta zilnică pentru rezultate optime pentru ochi.
- Fasole:
Pornind de la fasole la linte, precum și năutul, puteți lua în considerare oricare dintre ele pentru nutriția ochilor. Acesta oferă ochilor cu cantitatea potrivită de zinc necesară pentru activarea vitaminei A și pentru asigurarea protecției.
- Roșii:
Carotenoizii din roșii ajuta la asigurarea unei alimentații bune a ochilor. De asemenea, include licopenul, care din nou ajută considerabil sănătatea ochilor. Împiedică orice deteriorare a retinei și oferă, de asemenea, vitamina C care ajută la protejarea vederii.
- Somon:
Conținutul de acizi grași Omega 3 din somon este un bun nutrient pentru sănătatea ochilor și este, de asemenea, cunoscut pentru a reduce șansele de orice fel de boli oculare. De asemenea, oferă vitamina D care declanșează o stare de sănătate bună a ochilor fără nici o îndoială.