Alimente care combat gripa şi răceala

Alimente care combat gripa şi răceala

Alimente care combat gripa şi răceala

Alimente care combat gripa şi răceala: Vă prezentăm mai jos o listă cu alimente pe care le puteţi consuma când sunteţi bolnav.

Supă de pui

Hrănitoare şi hidratantă, supa de pui vă poate ajuta să vă vindecaţi mai repede datorită efectelor sale de reducere a inflamaţiei. Studiile au demonstrat că supa fierbinte de pui, poate îmbunătăţi abilitatea organismului de a vă proteja împotriva viruşilor şi bacteriilor.

Alimente care combat gripa şi răceala: Pâine prăjită

Pâinea prăjită sau biscuiţii sunt alimente ușoare, potrivite atunci când vă luptaţi cu boala. În plus, merge bine cu supa de pui şi vă ajută să vă potoliţi foamea, mai uşor.

Ceai cald

Ceaiul verde şi cel negru este plin de antioxidanţi care vă ajută în lupta cu boala. Dacă adăugaţi ceaiului dumneavoastră şi o linguriţă de miere şi puţină zeamă de lămâie, este remediul perfect pentru calmarea de dureri în gât.

Alimente care combat gripa şi răceala: Usturoi

Indiferent dacă îl consumaţi ca atare sau îl folosiţi pentru a condimenta diverse mâncăruri, usturoiul are o mulţime de beneficii. Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi de întărire a imunităţii, usturoiul vă poate fi un bun alit dacă aveţi gripă.

Ghimbir

Ghimbirul este un bun remediu pentru a reduce aceste simptomele gripei precum durerile de stomac şi greaţa. Conform studiilor, ghimbirul poate reduce şi inflamţiile.

Alimente care combat gripa şi răceala: Suc de fructe şi legume

Să faceţi şi să mâncaţi salate sunt probabil ultimele lucruri de care aveţi nevoie atunci când aveţi gripă. În schimb, un pahar de nectar din fructe sau legume vă hidratează şi în acelaşi timp vă oferă antioxidanţii necesari întăririi sistemului imunitar.

Sandwich cu curcan

Carnea de curcan conţine proteine esenţiale pentru o nutriţie solidă. Chiar dacă vă pierdeţi pofta de mâncare atunci când sunteţi bolnav, trebuie să vă alimentaţi corect pentru a vă recăpăta energia.

Alimente care combat gripa şi răceala: Ingheţata

Poate calma durerea, inflamaţia şi uscăciunea gâtului. Vă ajută, de asemenea să vă menţineţi nivelul de hidratare un, lucru foarte importantă dacă aveţi gripă. Cea mai indicată este îngheţata făcută 100% din suc de fructe, pentru a beneficia de vitamine şi nutrienţi. Puteţi încerca îngheţată cu aromă de măr, struguri sau căpşuni.

Banane

Sunt remediul potrivit pentru simptome ca greața, vărsăturile, diareea, care de multe ori apar odată cu gripa. Bananele împreună cu orezul, piureul de mere şi pâinea prăjită se regăsesc în dieta BRAT – adesea, medici recomandă această dietă pentru a ajuta organismul aflat în convalescenţă să se readapteze la alimentaţia normală.

Alimente care combat gripa şi răceala: Shake-uri proteice

În cazul în care pofta de mancare a revenit, încercați aceste băuturi pentru a vă asigura că obţineţi nutrienţii necesari. Shake-urile sunt făcute din proteine sub formă de pudră obţinute din lapte, zer, ou, colagen, leguminoase, cereale, seminţe şi conţin aproape exclusiv proteine fără cantităţi semnificative de grăsimi sau carbohidraţi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole