Zaţ de cafea: tratament pentru ten şi corp

Zaţ de cafea

Zaţ de cafea

Cu zaţ de cafea poţi face multe tratamente pentru ten. Te vor ajuta să eviţi efectele îmbătrânirii premature a pielii, îţi vor hidrata în profunzime pielea, ţi-o vor exfolia şi catifela.

Combate punctele negre

Nimic nu e mai traumatizant decât problema legată de aspectul fizic mai ales la nivelul feţei, iar punctele negre nu fac excepţie. Umezeşte bine faţa sau stai la abur câteva minute şi apoi masează zona feţei cu zaţul de cafea, fără a apăsa foaret tare deoarece există riscul să lezezi pielea.

Aplică mai apoi o mască făcută din 100 ml de lapte, două linguriţe de zaţ de cafea. Fă o pastă din aceste ingrediente şi las-o să acţioneze pe faţă 10 minute.

Exfoliază

Uleiul de măsline este benefic tenului tău deoarece îţi hrăneşte pielea, astfel că trebuie să amesteci 6 linguriţe de zaţ de cafea cu ulei de măsline până obţii o pastă numai bună de întins pe faţă.

Zaţul de cafea se bucură de prorietăţi antiinflamatoare şi antioxidante ce le transmite tenului tău ajutându-l să radieze şi să se bucure de o adevărată porţie de sănătate.

O dată pe săptămână apelează la acest exfoliant şi lasă-te învăluit de puterea miraculoasă a acesteor alimente. Nu uita să consumi suficientă apă pe parcursul zilei şi să te odihneşti corspunzător.

Pielea va deveni mai curată, tonifiată și catifelată dacă incluzi zațul în rutina de îngrijire a pielii.

Bogat în antioxidanți și proprietăți antiinflamatoare, zațul de cafea (uscat) poate fi folosit în următoarele scopuri:

Tratament împotriva celulitei

Celulita este produsă de depozitul de grăsimi de sub piele, iar tegumentul capătă aspect de portocală. Femeile folosesc diverse creme și tratamente din comerț, dar foarte eficient în acest sens este zațul de cafea.

Amestecă două-trei linguri de zaț de cafea (uscat) cu două linguri de miere. Aplică pasta obținută pe zona afectată de celulită, masează prin mișcări circulare, blânde, de jos în sus. Masajul îmbunătățește circulația sângelui, lăsând în același timp pielea fermă.

Mască exfoliantă

Exfolierea trebuie să fie o parte importantă în rutina de îngrijire a pielii. Ea este necesară pentru eliminarea celulelor moarte de pe suprafața tegumentului.

Amestecă două linguri de zaț de cafea (uscat) cu două linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos. Aplică pasta obținută pe față, masează tegumentul prin mișcări circulare – insistă în zona T – , blânde. Clătește cu apă călduță. Pielea va deveni mai curată și mai catifelată. Nu uita să aplici o cremă hidratantă!

Mască facială

Prepară-ți o mască facială pe bază de zaț de cafea.

Ai nevoie de:

  • 2 linguri de zaț de cafea
  •  2 linguri de cacao (pudră)
  • 3 linguri de iaurt natural
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un vas toate ingredientele și amestecă-le. Aplică pasta obținută pe față, masând prin mișcări circulare, apoi las-o să acționeze 15-20 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată la două săptămâni.

Tratament împotriva cearcănelor

Cearcănele pot fi cauzate de mai mulți factori – ereditate, alergii, nesomn. Indiferent de cauză, ele pot fi combătute cu ajutorul zațului de cafea. Substanțele nutritive prezente în zaț au capacitatea de a reduce culoarea închisă de sub ochi.

Amestecă două linguri de zaț de cafea cu o lingură de ulei de măsline. Aplică pasta obținute pe zona de sub ochi, las-o să acționeze 15 minute și apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul până scapi definitiv de cearcăne.

Remediu pentru ochi umflați

Știai că ochii umflați provoacă apariția ridurilor? Pielea facială este extrem de sensibilă și fragilă, iar umflarea tegumentului duce la pierderea elasticității.

Prepară aceeași mască ca și în cazul cearcănelor (2 linguri de zaț de cafea amestecate cu două linguri de ulei de măsline sau miere). Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Cafea verde: beneficii și contraindicații

Cafea de cicoare, o alternativă sănătoasă la cafeaua clasică

7 motive pentru care să adăugați scorțișoară la cafea

Studii despre consumul de cafea! Tipuri de cafea și evoluția în istorie a cafelei!