Zahăr brun: beneficii pentru sănătate cu zahăr brun

Zahăr brun

Zahăr brun: beneficii pentru sănătate cu zahăr brun

Zahăr brun: La început exista numai zahărul alb, însă acum se găsesc mai multe tipuri. După mai multe studii s-a demonstrat că zahărul brun este mult mai sănătos de cel alb. Chiar dacă au substanțe nutritive similare și aproape același indice caloric, diferențele sunt date de culoare, gust și modul de procesare.

Poate fi inclus în absolut toate rețetele, iar beneficiile pe care le are asupra sănătății sunt:

Oferă energie

Acționează ca un stimul energic pentru o perioadă scurtă. Te întărește și te ajută să faci față stresului zilnic. Așadar, dacă te simți lipsită de energie și obosită, adaugă un cub  în ceașca de ceai sau de cafea.

Zahăr brun: Este antiseptic

Are proprietăți antiseptice care vindecă tăieturile minore și vânătăile. În plus, mai conține și proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene, care previn infecțiile care pot să apară din cauza tăieturii. Data viitoare, pune un cub de zahăr pe tăietură.

Previne obezitatea

Poate preveni obezitatea. Are mai multe beneficii asupra sănătății, plus că are un număr de calorii (tabel calorii) mai mic în comparație cu zahărul alb.

Zahăr brun: Bun pentru femeile însărcinate

Se spune că femeile care au născut ar trebui să mănânce zahăr brun. După naștere este nevoie de timp pentru recuperare, iar includerea sa în dieta le va ajuta să-și recapete energia și puterea.

Protejează pielea

Este foarte bun pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii, deoarece o hidratează și catifelează. Este sursă importantă de vitamina B, protejând pielea de efectele dăunătoare pe care le au radicalii liberi și prevenind astfel îmbătrânirea prematură. Poate fi inclus și în rutina de îngrijire, mai ales în prepararea măștilor exfoliante.

Zahăr brun nu conține chimicale

Este lipsit de chimicale, iar datorită neprocesării are un conţinut bogat în melasă – care conține minerale ca fier, calciu, magneziu, potasiu și fosfor. Astfel organismul primește cantitatea de minerale necesare.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria