Vitamine recomandate la 30, 40, 50+ ani

vitamine recomandate doftoria

Vitamine recomandate la 30, 40, 50+ ani

30 de ani: Magneziu

Magneziul este un mineral care este implicat într-un sistem de procesare fiziologică în corpul nostru și cercetările sugerează că acesta joacă un rol esențial în capacitatea noastră de a dormi noaptea.

Alimente bogate în magneziu: semințele de dovleac, spanacul. Luați în considerare un supliment pentru a ajuta la sprijinirea sănătății osoase și a inimii în plus față de un somn bun.

30 de ani: Omega-3

Acizii grași sunt importanți pentru sănătatea și funcția creierului, acizii grași omega-3 s-au dovedit a promova sănătatea inimii, articulațiile sănătoase și chiar dispoziția.

Înlocuiți uleiurile vegetale cu ulei de măsline, ulei de avocado sau ulei de nucă de cocos și creșteți raportul omega-3 cu suplimente de ulei de pește, nuci, semințe de chia, gălbenușuri de ou, semințe de in.

40 de ani: Nutrienți 

O mulțime de oameni încep să se gândească doar la sănătatea ochilor odată ce încep să aibă probleme de vedere. Este înțelept să vă protejați vederea înainte de apariția problemelor. Atât luteina cât și zeaxantina joacă un rol vital în menținerea sănătății ochilor.

Spanacul este una dintre cele mai bune surse naturale de luteină și zeaxantină.

40 de ani: Vitamina D

Experții sunt de acord că este important să profitați de beneficiile vitaminei solare în condiții de siguranță pentru piele, deoarece acest lucru poate afecta starea de spirit și sistemul imunitar. De multe ori nu primim suficienta vitamina D din cauza soarelui datorită stilului nostru de viață interior.

Alimente cu conținut de vitamina D  : cereale, ciuperci, ouă, lapte, suc de portocale, ulei de ficat de cod etc.

40 de ani: Vitamina C

Consumați vitamina C pentru a vă menține sănătoși pe tot parcursul anului, deoarece această vitamină ajută la susținerea sănătății imune. De asemenea, are puteri de îmbunătățire a tenului: ajuta la formarea colagenului, protejează aspectul pielii și creșterea factorului dvs. de strălucire pe măsură ce îmbătrâniți.

50 de ani: Calciu

Femeile au un risc mai mare de osteoporoză în anii de postmenopauză. Calciul poate ajuta la menținerea forței osoase și a densității pe măsură ce îmbătrâniți.

Încercați căpșuni, broccoli și adăugați vitaminei C- cum ar fi sucul de lămâie – pentru a ajuta organismul să absoarbă calciu.

50 de ani: Potasiu

Luați aportul de potasiu pentru o inimă sănătoasă. Acest nutrient important contribuie la scăderea tensiunii arteriale, iar cercetările au arătat că, creșterea cantității de potasiu din dieta dumneavoastră poate contribui la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Obișnuiți să atingeți nivelurile recomandate de potasiu (4.700 mg pe zi) cu alimente bogate în substanțe nutritive cum ar fi banane, cartofi dulci, fasole neagră și fasole albă și suc de dovleac.