10 alimente bogate în vitamina B6

vitamina B6 doftoria

Vitamina B6 sau piridoxina este o vitamina solubila în apă, care este extrem de importanta pentru menținerea corespunzătoare a metabolismului, sistemului nervos si imunitar si multe alte funcții ale corpului. Trebuie să luați suficiente alimente bogate în B6 pentru a evita mai multe probleme de sănătate asociate cu lipsa de vitamina B6, cum ar: fi inflamația pielii, depresia, confuzia, accidentele vasculare cerebrale, convulsiile și anemia. Cu toate acestea, se recomandă recurgerea la surse naturale de vitamina B6, deoarece suplimentele sintetice uneori conduc la supradoze care pot afecta negativ sistemul nervos și pot provoca leziuni senzoriale. Există nenumărate surse naturale și sintetice de vitamina B6. Sursele naturale includ legume, fructe, carne, nuci și boabe. Sunt enumerate mai jos alimentele bogate în vitamina B6, care ar trebui să fie incluse în dieta ta pentru a preveni deficiența de vitamina B6.

1. Carne:
Aproape toate tipurile de carne conțin o cantitate rezonabilă de vitamina B6. Produsele de pasăre, cum ar fi curcanul și puiul, furnizează mai mult sau mai puțin ½ mg vitamină B6 pe porție. În mod similar, carnea de vită conține, de asemenea, concentrații ridicate ale acestei vitamine, pe lângă alte substanțe nutritive. Puteți integra cu ușurință carnea în dieta dvs. de rutină prin rețete simple și gustări.

2. Pește:
Vitamina B6 poate fi, de asemenea, găsită în diferiți pești, cum ar fi tonul, păstrăvul, somonul, codul și așa mai departe. Doza de vitamina B6 prezentă într-o porție de ton este suficientă pentru a satisface aproape jumătate din necesitățile zilnice. Somonul vă oferă peste jumătate de mg de vitamina B6 pe porție.

3. Legume:
În timp ce majoritatea legumelor dețin, de obicei, cantități semnificative de vitamina B6, cele cu densitate cea mai mare includ spanacul, ardeiul roșu, mazărea, broccoli, sparanghelul. Pe lângă faptul că sunt bogate în B6, aceste vegetale cu conținut scăzut de grăsimi conțin și alte câteva vitamine și nutrienți care beneficiază de sănătate.

4. Fructe:
Banana este cel mai bun exemplu de fructe bogate în vitamina B6. 100 g de banane livrează 0,30 mg de vitamina B6. Consumați-o ca fructe simple sau adăugați-o într-o salată de fructe pentru a obține beneficiile sale nutriționale.

5. Semințe și fructe cu coajă lemnoasă:
Semințele și nucile sunt, de asemenea, surse dietetice de vitamina B6. O ceașcă de semințe de floarea-soarelui conține 1,1 mg vitamină B6, în timp ce o porție de 100 g de semințe de susan asigură 0,8 mg. Încercați să adăugați semințe de susan sau de floarea-soarelui în salate sau chiar sandvișuri pentru a vă suplimenta cantitatea de vitamina B6. Alunele, fisticul și arahidele sunt, de asemenea, surse bogate de vitamina B6, care pot fi ușor consumate simplu ca gustare sau pot fi, de asemenea, încorporate în diferite rețete.

6. Ierburi uscate și condimente:
Diverse ierburi uscate și condimente sunt, de asemenea, bogate în vitamina B6. Deși nu sunt folosite în porții mari, adăugarea câtorva cozi suplimentare la sosurile și supele dvs. regulate este o modalitate ideală de a adăuga vitamina B6. O lingură de pulbere de ardei iute și boia de ardei roșie vă livrează câte 0,29 mg și respectiv 0,28 mg B6. Usturoi uscat, tarhon, salvie, busuioc, arpagic, cimbru, turmeric, rozmarin, mărar și oregano sunt alte surse bune de vitamina B6.

7. Tărâțe și grâu întreg:
Orezul brut brut, tărâțele de grâu și alte alimente integrale sunt, de asemenea, printre cele mai valoroase surse ale mai multor substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamina B6. Nu le încorporați în brioșe, vafe, aluat de patiserie, aluat de pizza, pâine brună și cereale, etc.

8. Fasole și legume:
Adăugarea legumelor și a fasolei în dieta dvs. este o modalitate excelentă de a menține nivelul vitaminei B6 în organismul dumneavoastră. Boabele de fasole, boabele de soia, năutul și lămâile sunt cele mai bune alternative pentru a evita deficiența de vitamina B6.

9. Melasa:
Un mare număr de vitamine și minerale esențiale, melasa face un bun substitut pentru zahărul prelucrat. Acest ingredient este cunoscut pentru a oferi aproximativ 0,67mg de servire B6 / 100g.

10. Ficat:
Organele de carne, cum ar fi ficatul, este o sursă plină de vitamina B6. Cu toate acestea, ar trebui să mergeți ușor pe consumul de ficat, deoarece are un nivel ridicat de colesterol și consumul său excesiv vă poate determina să dezvoltați alte probleme de sănătate.