Vedere înceţoşată: 5 afecţiuni care se manifestă prin acest simptom

vedere înceţoşată

Vedere înceţoşată: 5 afecţiuni care se manifestă prin acest simptom

Dacă eşti o persoană hipertensivă, poţi avea, în afară de dureri de cap şi stări de ameţeală şi tulburări ale vederii: apariţia de puncte luminoase sau negre.

  • 2. Vedere înceţoşată: Boli ale ochilor

Primul lucru la care se gândeşte o persoană care suferă de astfel de tulburări este faptul că are o afecţiune a ochilor. În spatele unui astfel de simptom poate fi cataracta, o boală care apare mai ales la persoanele de vârsta a treia. Se manifestă prin vedere înceţoşată şi prin dublarea imaginii.

  • 3. Vedere înceţoşată: Dezlipirea de retină

Şi dezlipirea de retină are drept simptom percepţia unui văl în câmpul vizual.

  • 4. Vedere înceţoşată: Diabetul zaharat

O altă afecţiune care îţi înceţoşează vederea este diabetul zaharat. Printre celelalte simptome care trebuie să te trimită la medic se numără setea excesivă, scăderea în greutate, oboseala excesivă şi urinarea frecventă.

  • 5. Tumori pe creier

Tumorile pe creier pot avea ca simptom tulburările de vedere: poţi vedea ,,luminiţe” ori chiar îţi poţi pierde temporar vederea. Trebuie să te îngrijorezi dacă aceste simptome sunt asociate cu vărsături, dacă ai dificultăţi de vorbire sau dacă ai ameţeli.

Alimente bune pentru vedere

Pe principiul este mai bine să previi decât să tratezi, ai grijă să-ţi menţii vederea sănătoasă şi cu ajutorul alimentelor pe care le consumi. Mânâncă fructe şi legume cu un conţinut bogat de beta-caroten, precum caisele, piersicile şi morcovii, dar şi alimente care au o sursă bogată de zinc: carne de vită, produse lactate, dar şi nuci şi seminţe de floarea soarelui. Indicate sunt şi alimentele bogate în acizi graşi Omega 3, precum sardinele, macroul, somonul, dar şi fasolea.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Tulburări oculare: principalele afecţiuni ale ochiului

Cataracta: simptomele cataractei şi ce anume declanşează boala

3 remedii pentru ochi obosiți

Alimente nutritive pentru ochii sănătoși