Varicele

terapie varice doftoria.ro

Varicele sunt dilataţia venoasă permanentă, de formă neregulată, datorită structurii laxe a peretelui venos şi a stazei sanguine. E mai frecventă la membrele inferioare, fiind favorizată de poziţia verticală a corpului. Este însoţită de dureri locale şi adeseori de tulburări trofice ale ţesuturilor înconjurătoare, care pot merge până la apariţia unor ulceraţii cu o slabă tendinţă de cicatrizare. 

Terapia naturistă recomandă:
Plante medicinale: coada şoricelului, păpădie, patlagina, răchitan, salvie, tătăneasă, turiţă mară, urzică, urzică moartă.

Fructe: afine.

Legume: păpădie, varză.

Produse apiterapice: se poate folosi următoarea formulă: 600 ml suc de ceapă roşie şi 300 g miere de salcâm. Din acest preparat, ţinut la rece, se iau câte 50 g înainte sau după cele trei mese principale timp de o lună de zile. Se repetă după o pauză de o lună de zile. Preparatul este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcere gastroduodenale. 

Medicamente din plante: Romazulan soluţie, Variterp unguent.

Alte recomandări: Staţiunile Eforie Nord, Mangalia, Techirghiol pentru împachetări reci cu nămol. Gimnastica medicală, culcat pe spate, braţele de-a lungul corpului, membrele inferioare fiind îndepărtate. Se execută mişcări rotative în afară şi în interior cu membrele inferioare de 4-6 ori.