7 utilizări ale zahărului pe care nu le știai

utilizări ale zahărului

Utilizări ale zahărului: 7 utilizări ale zahărului pe care nu le știai

1. Tratează o rană cu zahăr

Puteți trata rănile cu o presiune de zahăr. Un studiu a demonstrat că turnarea zahărului granulat pe plăgo, ulcerații ale picioarelor sau amputări înainte de îmbrăcare a ucis bacteriile care împiedică vindecarea și provoacă dureri cronice.

2. Hrăniți-vă florile cu zahăr

Adăugați trei lingurițe de zahăr și două linguri de oțet alb la un litru de apă caldă pe flori dvs. proaspete. Zahărul are puterea de a hrăni tulpinile, iar oțetul limitează creșterea bacteriilor pe plantă.

3. Curățați-vă mâinile cu zahăr

Pentru mâinile murdare (cu vopsea, grăsime, murdărie) adăugați zahăr la un pic de săpun pentru a acționa ca un abraziv. Puteți utiliza, de asemenea, părți egale de zahăr și ulei de măsline, care acționează pentru a calma și a hidrata mâinile foarte solicitate în activitățile zilnice.

4. Ușurează o ardere după o mâncare picantă cu zahăr

Alimentele acide și produsele lactate pot diminua arderile de la prea multe condimente în gură, dar puțin zahăr funcționează mult mai bine bine pentu a îndepărta arderile.

5. Frecați-vă corpul cu zahăr

Zahărul produce un agent exfoliant splendid pentru corp. Amestecând zahăr cu ulei (ulei de canola, de migdale, sau de măsline, care toate funcționează bine) pentru a crea o pastă. Adăugați ulei esențial sau extract de vanilie dacă doriți un parfum deosebit. Aplicaați ușor pe piele și apoi clătiți-vă în duș.

6. Indepărtează petele de iarbă cu zahăr

Faceți un amestes de apă caldă și zahăr și aplicați pe hainele pătate cu iarbă, lăsați să stea o oră (sau mai mult pentru petele mai dure) și apoi spălați ca de obicei.

7. Capcane de viespi cu zahăr

Faceți un sirop simplu prin fierberea zahărului și a apei, umpleți un borcan cu acest amestec și lăsați-l afară pentru a atrage viespile. Ele vor zbura și vor fi prinse în acest amestec.

Citește și alte articole:

Ce alimente pline de zahăr ar trebui evitate

Zahărul, principalul inamic al sănătăţii!

Mierea! Avantaje și dezavantaje! Miere vs. Zahăr!

Fructe și legume fără zahăr

5 alternative la zahăr pentru a îndulci cafeaua