11 utilizări neobișnuite ale săpunului

utilizări ale săpunului doftoria

Utilizări ale săpunului

 • 1. Îndepărtați mâncărimea de înțepături de insecte

Dacă ați fost înțepați, mai ales de mai multe ori, poate fi chiar deranjabil, mai ales când încercați să dormiți. Doar umeziți un pic de săpun și apoi frecați-l peste mușcături pentru o diminuare a mâncărimii.

 • 2. Faceți pungi de săpun pentru a îndepărta animalele sălbatice din grădina dvs.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați un săpun în cuburi și apoi să le înfășurați în câteva resturi de pânză și să le plasați în grădina dvs. Adesea, funcționează pentru un an întreg.

 • 3. Împiedicați formarea de funingine pe vasul de fontă când gătiți pe o flacără deschisă

Funinginea care se dezvoltă pe fundul oalei poate fi dificilă dacă nu imposibil de curățat. Pentru a preveni în primul rând această problemă, frecați pur și simplu cu un săpun deasupra fundului vasului înainte de al fixa pe flacăra deschisă. Săpunul ajută la curățarea infinit mai ușoară, deoarece împiedică în primul rând acumularea de funingine.

 • 4. Evitați murdărirea sub unghii

O modalitate bună de a evita toată murdăria și de a încerca să vă curăți mai târziu, este să-ți treci unghiile peste un săpun pentru a colecta săpun sub ele. Aceasta va împiedica ca murdăria să intre sub unghiile dvs. și se va spăla cu ușurință.

 • 5. Indepărtați insectele de pe plantele dvs.

Puteți utiliza, de asemenea, săpun pentru a îndepărta insectele de la consumul de plante. Doar adăugați o felie de săpun într-un recipient cu apă și amestecați până la spumă. Plasați soluția într-o sticlă de pulverizare și apoi pulverizați partea inferioară a frunzelor de plante.

 • 6. Faceți pantofii să miroasă frumos din nou

Dacă aveți pantofi vechi cu un miros neplăcut, indiferent dacă sunt pantofi de tenis, cizme, adidași, tot ce trebuie să faceți este să puneți un săpun împachetat în încălțăminte și să îl lăsați acolo peste noapte. Dimineață, mirosul rău va dispărea, în schimb, vor avea o aromă proaspătă.

 • 7. Preveniți atacurile de molii și mirosurile urâte

Pentru a vă menține hainele proaspete și în stare bună, plasați săpun în sertare, dulapuri și oriunde ați depozita îmbrăcămintea. Acesta va preveni mirosurile murdare și va respinge insectele care le pot face rău.

 • 8. Îndepărtați petele de pe haine

Puteți elimina petele extrem de încăpățânate de pe îmbrăcăminte, folosind săpun. Petele de sânge răspund foarte bine la tratamentul prealabil cu săpun. Tot ce trebuie să faceți este să frecați săpun peste pete. Mai întâi clătiți, puteți utiliza apă rece și apoi frecați cu săpun; clătiți și repetați, dacă este necesar. Acest lucru va funcționa chiar și pentru acele pete de iarbă și chiar și petele care nu vor ieși cu înălbitor. Pur și simplu udați săpunul și frecați-l pentru câteva secunde.

 • 9. Scapă de purici în casa ta

Apa de săpun are o mulțime de utilizări, inclusiv eliminarea puricilor. Adăugați o felie de săpun într-un vas de apă și puneți-l sub o lumină. Poate doriți să folosiți un număr de boluri de apă cu săpun, plasându-le în zonele de acasă unde puricii sunt deosebit de agitați. Acest lucru va atrage purici în apă și ei se vor îneca.

 • 10. Reparați un fermoar

Dacă aveți un fermoar blocat, îl puteți rezolva simplu prin alunecarea unui săpun în sus și în jos pe fermoar.

 • 11. Slăbiți un inel prea strâns

Poate fi atât de frustrant și, uneori, de dureros când un inel devine atât de strâns încât nu îl puteți da jos. Data viitoare când se întâmplă, frecați săpun peste degetul dvs. și apoi spălați – inelul va aluneca imediat.