Cât de benefic este să mănânci usturoi pe stomacul gol

usturoi pe stomacul gol

Usturoi pe stomacul gol? Cât de benefic este să mănânci usturoi pe stomacul gol

Consumat pe stomacul gol, usturoiul ajută la prevenirea şi tratarea bolilor respiratorii. Puţine persoane cunosc, însă, beneficiile consumului de usturoi pe stomacul gol.

În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă. De altfel, usturoiul are o reputaţie excelentă atunci când vine vorba de tratarea şi ameliorarea bolilor de inimă precum atacul de cord sau hipertensiunea.

Atenţie, însă! Usturoiul nu vindeca diabetul şi nu trebuie folosit fără permisiunea medicului. Totuşi, acesta poate fi un factor adjuvant pentru scăderea glicemiei şi, astfel, se poate controla boala.

Totodată, persoanele care mănâncă usturoi crud de cel puţin două ori pe săptămână au un risc cu 44% mai scăzut de a face cancer de gât.

Când trebuie consumat usturoi pe stomacul gol? Perioada optimă a zilei pentru a consuma această legumă este dimineaţa la prima oră, pe stomacul gol, pentru asigurarea absorbţiei depline a nutrienţilor pe care îi conţine usturoiul.

Usturoiul este un puternic antibiotic şi antioxidant, dar în acelasi timp vă protejează stomacul de infecţii şi îmbolnăviri.

Trebuie consumat înainte de a mânca orice altceva, astfel încât să nu existe în stomac nimic ce s-ar putea amesteca cu usturoiul sau i-ar putea asimila nutrienţii.

Pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, este cea mai simplă şi sigură metodă de a ţine tensiunea sub control. Cel mai bine este să îl administraţi o data pe zi şi nu produce efecte secundare, spre deosebire de alte tipuri de medicamente.

Cu ajutorul usturoiului se pot preveni şi vindeca orice tip de inflamaţii. Celor care sufera de artrită usturoiul le poate aduce beneficii enorme. Consumul de usturoi pe stomacul gol nu vă ajuta doar în luptă împotriva simptomelor artritei, ci şi contra durerii provocate de ea.

Această plantă vă ţine la distanţă de infectii precum micoze, negi sau alte infecţii bacteriene. In cazul în care deja suferiţi de o asemenea infecţie, luaţi usturoi o data pe zi si în câteva zile vă veţi simţi mult mai bine.

Sistemul imunitar slab este un lucru des întâlnit în zilele noastre. Acolo undă există un declin al sistemului imunitar, deseori apare răceala, gripa, alergii ale sistemului respirator şi chiar boli grave. Dacă aveti un sistem imunitar puternic acesta va fi capabil să vă protejeze de toate acestea.

Usturoiul vă dă putere. Un singur căţel de usturoi conţine 12 mg de potasiu, 5 mg de calciu, 100 de compusi cu sulf.

Usturoiul este deosebit de benefic pentru plămâni. Vă ajută în prevenirea si tratamentul infecţiilor respiratorii. De asemenea poate să prevină boli precum: pneumonie, bronşita, congestia, tusea şi multe altele.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria