Usturoi negru: proprietăţi și beneficii

Usturoi negru

Usturoi negru

Usturoiul negru a început să devină popular și în România, după ce coreeni l-au introdus pe piețele internaționale în urmă cu aproximativ 8 ani.

Acesta nu este un soi al usturoiului obișnuit, ci chiar usturoi obișnuit fermentat timp 45 de zile în condiții speciale de umidiate și temperatură.

Culoarea închisă este dată de melanoidin, o substanță produsă în timpul procesului de obținere a usturoiului negru, care are beneficii extraordinare pentru sănătate.

Usturoi negru

El este usturoi obişnuit, dar fermentat timp de aproximativ o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. Când este pus la fermentant, acesta produce melanoidin, o substanță de culoare închisă, care este responsabilă pentru culoarea lui.

Medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.

În Asia, vracii foloseau această metodă pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi. În același timp dispărea mirosul neplăcut și era mult mai ușor de digerat.

Usturoi negru

Usturoiul negru conține de două ori mai mulți antioxidanti decât usturoiul alb, nu are niciun aditiv și este bogat în zaharuri naturale și aminoacizi.

Usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa de jeleu.

Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din organism ( Simptome de infecţie în organism ). Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit, are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.

Usturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un super aliment.

Usturoi negru

Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.

În primul rând, usturoiul negru conține o cantitate dublă de antioxidanți față de usturoiul alb, este bogat în zaharuri naturale și aminoacizi. Nu este un “produs” al cercetătorilor, nu conține niciun aditiv.

Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai ușor de digerat decât cel alb, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mult mai ușor nutrienții conținuți.

Usturoi negru

Procesul de fermentaţie este realizat printr-un procedeu special, o macerare realizată timp de 45 de zile, interval în care căpățânile se păstrează într-o încăpere foarte bine izolată, la o temperatură constantă și o umiditate ce nu are voie să varieze cu mai mult de 5%.

Acest aspect face ca usturoiul negru să aibă o consistenţă de jeleu, mai moale şi uşoară decât cel alb. În plus, aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă în usturoiul negru.

Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.

Usturoi negru

Sunt multe magazine bio online de unde se poate achiziționa usturoi negru, care este considerat totodată și o delicatesă culinară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole